Col·lapse final a Kielce

Handbol. El Barça té sota control l’equip de Talant Duixebàev durant més de 50 minuts, però un parcial de 6-0 el condemna a la derrota i l’allunya encara més del lideratge de la Champions

Kielce 29 Barça 27

LOMZA VIVE KIELCE:Wolff; Vujovic, Sicko (2), Tournat (3), Karacic (2), Moryto (4, 2 p.), Nahi (3) –set inicial–; Kornecki (p.s.), Sánchez-Migallón (1), Lolejniczak, A. Duixebàev (8), Kulesh (3), Thrastarson, Gebala, Karalek i Gudjonsson (2).BARÇA:Gonzalo; Mem (3), Ariño (5), N’Guessan (2), Aleix (4, 2 p.), Petrus, Fàbregas (2) –set inicial–; Maciel (p.s.), Janc (1), Cindric (4), Fernández (2), Makuc, Langaro, Ben Ali (2), Richardson (1) i Zein (1).PARCIALS:1-4, 4-6, 5-8, 8-9, 11-13, 14-16; 15-16, 16-20, 19-23, 23-25, 25-27 i 29-27.ÀRBITRES:Brkic i Jusufhodzic. Exclusions: Sánchez-Migallón (10’) i Karalek (51’), del Kielce; i Fabregas (6’), Ariño (14’), Ben Ali (46’) i Petrus (54’), per part del Barça..PÚBLIC:Uns 4.200 aficionats.

El Barça va tenir el Kielce contra les cordes durant més de 50 minuts, però no va saber rematar la feina i va veure com a l’últim moment se li esvaïa un triomf que ja tenia pràcticament a tocar i que l’hauria situat altre cop en la pugna pel lideratge. La realitat, però, és que el conjunt blaugrana va encaixar la tercera derrota a la Champions, la segona en sis dies contra l’equip polonès, i, a més d’allunyar-se 5 punts del primer lloc, avui podria veure com el Veszprém el desbanca de la segona plaça si venç el Motor Zaporíjia. L’equip de Carlos Ortega tenia el rival sota control (23-27), però algunes decisions arbitrals, la precipitació i un canvi defensiu de Talant Duixebàev van bloquejar l’atac blaugrana. Un parcial final de 6-0 va culminar la remuntada. Una derrota de les que fan mal.

L’inici del Barça va ser tota una declaració d’intencions. Amb cent per cent d’efectivitat, va marcar en els cinc primers atacs per segellar un parcial d’1-5. El conjunt polonès va agafar aire gràcies a l’exclusió de Fàbregas (6’) i va poder ajustar el resultat (4-6). Les primeres aturades de Gonzalo i els contraatacs d’Ariño tornaven a donar un nou impuls al conjunt català (4-8). Com al Palau, l’equip polonès treia petroli de les exclusions i sense Ariño en pista (14’) igualava altre cop el marcador. Durant uns minuts es va mantenir l’intercanvi de gols, però el Barça no variava el seu pla de joc i va poder arribar al descans amb una mínima renda (14-16).

Després de 5 minuts de certes imprecisions, el Barça va tornar a prendre el control del partit en la segona part. El conjunt blaugrana trobava espais per connectar amb el pivot, amb Fàbregas i Ben Ali, un jugador de rendiment immediat i que va fer el seu debut en la lliga de campions (16-20). L’equip català resistia les envestides del Kielce i amb un gol d’Aleix mantenia la renda (23-27) a 8 minuts del final. Però els de Talant Duixebàev encara no havien dit l’última paraula. El conjunt polonès tornava a aprofitar una exclusió (Petrus, al 54’) i amb un canvi defensiu va desconnectar l’atac del Barça. El conjunt blaugrana ja no va ser capaç de veure porteria, es va precipitar i no va poder impedir que el Kielce, impulsat pels 8 gols d’Alex Duixebàev, culminés la remuntada.