Rugbi

Els Diables comencen a veure la llum sobre el seu futur internacional

L’equip acaba la seva primera gira a Sud-àfrica amb una derrota contra Kenya i amb feina per fer els propers mesos

Els Diables de Barcelona van jugar ahir el seu segon partit de la història a Sud-àfrica amb derrota contra la selecció de Kenya (6-59) en un partit que es va aturar dues vegades per la forta tempesta que va caure a l’estadi. El més rellevant, amb tot, són les reunions que hi ha hagut aquests dies al país per mirar de configurar una nova competició internacional inèdita que reuneixi per primer cop equips europeus i sud-africans.

En el futur torneig hi haurà un mínim de vuit equips, dos dels quals seran franquícies sud-africanes. Els Toyota Cheetahs són els que més interès hi han pasat. Es vol començar a jugar al setembre o octubre del 2022. La darrera reunió constitutiva es farà al gener, mes que en la federació sud-africana haurà de validar el nou campionat i en què els Diables hauran de tenir tots els papers en regla. La intenció del rugbi sud-africà és incorporar-se en la dinàmica de les competicions europees. Per això el vencedor del futur campionat tindrà accés a la Challenge, la segona competició europea en importància rere la copa d’Europa.

No seria descabellat pensar en el futur en un derbi entre els futurs Diables i la USAP de Perpinyà si els dos equips acabessin classificant-se per la Challenge. Un dels negociadors, Jordi Homs, avisa que “tot és força més complex del que sembla” ja que la geopolítica també juga un rol important en tot plegat, sobretot perquè en aquest cas es trencarien les històriques barreres entre els clubs o franquícies de l’hemisferi nord –que compartirien una competició oficial– i les del sud. A banda de Barcelona, Madrid també aspira a ser una de les franquícies del futur campionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)