Atletisme

Oukhelfen, vencedor del cros d’Alcobendas

La desqualificació de Kwizera dona la victòria al corredor reusenc, que havia arribat segon a la meta. Adel Mechaal acaba quart i presenta la seva candidatura per ser inclòs en la selecció per a l’europeu de Dublín

A dues setmanes de l’europeu de Dublín, el reusenc Abdessamad Oukhelfen (Nike) ha demostrat que es troba pletòric de forma i aquest migdia ha signat un valuós segon lloc en el cros d’Alcobendas, només superat pel fondista de Burundi Rodrigue Kwizera (Playas de Castelló), intocable aquest curs en el circuit espanyol de camp a través. Quatre hores després de la prova, la Federació Espanyola d’Atletisme informava de la desqualificació de Kwizera perquè no havia competit amb la samarreta del seu club, tal i com marca el reglament pel fet de tenir la llicència espanyola.

Kwizera, inscrit a última hora en la cursa madrilenya, havia cobert els 10.060 m en 29:08, amb 13 segons de renda respecte de l’atleta català. El deixeble de Maria Carbó, que en el primer tram del cros s’havia quedat relegat en un segon grup, ha sabut dosificar perfectament les seves forces, ha corregut de menys a més i ha estat el que millor ha sabut resistir l’atac final de Kwizera, a 4.000 m pel final. L’aragonès Carlos Mayo (29:37), vigent campió d’Espanya de l’especialitat, havia completat el podi original, per davant de l’ugandès Thomas Ayeko (29:43).

El palamosí Adel Mechaal (New Balance) ha ocupat el quart lloc (29:45), després de la desqualificació de Kwizera, i ha presentat la seva candidatura per ser inclòs en la llista per a l’europeu. De fet, el migfondista empordanès ha estat el gran animador del primer terç de la prova, imposant un ritme força exigent que ha provocat la primera selecció de la prova. A partir d’aquí, Mechaal ha anat cedint terreny, primer amb la progressió de Mayo, el líder en l’equador de la cursa, i després amb l’atac definitiu de Kwizera. En tot cas, el palamosí ha estat el tercer corredor estatal a la línia de meta i ha fet mèrits per guanyar-se el bitllet per a l’europeu. També ha entrat entre els deu primers Ibrahim Chaker (Numantino), vuitè amb (30:27).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)