Més esport

Ander Mirambell es classifica per als seus quarts Jocs Olímpics d’Hivern

El pilot barceloní n’ha tingut prou amb un 24è lloc en la copa del món de tobogan de Saint-Moritz per segellar el bitllet per a Pequín

Amb un 24è lloc a Saint-Moritz, en l’última prova puntuable per a la copa del món de tobogan, el barceloní Ander Mirambell ha segellat la seva classificació per als Jocs de Pequín 2022, que suposaran la seva quarta competició olímpica després d’haver participat en els de Vancouver 2010, Sotxi 2014 i Pyenongchang 2018. Serà el primer especialista català d’esports de gel en competir en quatre edicions dels Jocs Olímpics d’Hivern. Mirambell ha mirat de reüll els pilots de Romania, Israel, Japó i el Canadà, que es jugaven les dues últimes places vacants per a Pequín, però cap dels quatre l’han pogut superar en el rànquing final. “Si mirem quinze anys enrere, quan vam començar aquesta aventura és una passada veure que estaré en els meus quarts Jocs Olímpics. No m’ho hauria cregut mai. Ara portem més de 90 copes del món, he guanyat dues vegades la general de la copa Amèrica i aquest curs he estat subcampió. Crec que continuo vivint un somni”, ha assegurat el pilot català, de 38 anys.

Adrià Díaz i Olivia Smart, a un pas dels Jocs

Si avui ha certificat el seu passaport olímpic Mirambell, demà ho podria fer el també barceloní Adrià Díaz en patinatge artístic sobre gel. Díaz i la seva parella Olivia Smart ocupen el cinquè lloc de l’europeu de Tallin en dansa rítmica (77,99 punts), just per davant de Sara Hurtado i Kirill Jalyavin (75,83), l’altra duet espanyol que aspira a guanyar-se un bitllet per als Jocs. Si demà, en la dansa lliure de l’europeu, es mantenen aquestes posicions, el bitllet serà per al català i la patinadora d’origen britànic. Smart i Díaz ja s’havien classificat per davant dels seus rivals en les altres dues proves selectives fixades per la federació espanyola, el trofeu ISU Challenger de Finlàndia i els campionats d’Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)