Ciclisme

La Volta confirma la llista d’equips convidats

El Burgos, el Caja Rural, el Kern Pharma, l’Euskaltel, el Gazprom, l’Area i l’Uno-X, els escollits per l’organització

La Volta a Catalunya ja té definits tots els equips que prendran la sortida a la seva 101ª edició, que se celebrarà entre els dies 21 i 27 de març.. Als 18 equips UCI WorldTeam, amb la seva plaça fixa per la categoria, s’hi suma la confirmació dels set equips convidats, que seran Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Kern Pharma, Euskaltel Euskadi, el rus Gazprom-Rusvelo, el francès Team Arkéa-Samsic i el noruec UNO-X Pro Cycling.

El Burgos-BH torna a la Volta després d’estar-hi present en les edicions de 2018 i 2019, i que a més compta aquest any amb el garrotxí Adrià Moreno a les seves files.

Encara més llarga és la trajectòria en la categoria continental de l’equip navarrès Caja Rural-Seguros RGA, que ha fitxat el canareu Eduard Prades, que se suma al jove Joel Nicolau entre els catalans a la seva plantilla.

Per segon any consecutiu, tornarà a deixar marca el jove Kern Pharma, actualment l’equip professional amb més catalans. Formen part de la seva plantilla corredors tan prometedors com Roger Adrià, Kiko Galván, Àlex Jaime, Jordi López, Martí Márquez i Pau Miquel.

També repeteix des de l’edició 100 el conjunt Euskaltel-Euskadi. La històrica estructura de la Fundación Euskadi torna a buscar el seu lloc a l’elit i de segur que tornarà a donar gran presència en cursa amb la seva combativitat.

Hi serà per segon any consecutiu l’equip Gazprom-Rusvelo. El conjunt rus viurà el darrer any de ciclista professional d’Ilnur Zakarin, que serà a la Volta en els mesos finals d’una trajectòria notable, que inclou triomfs d’etapa al Tour de França (2016), el Giro d’Itàlia (2015 i 2019) i un podi a la general de la Vuelta a Espanya (tercer el 2017).

Nairo Quintana

El nivell estarà assegurat amb l’equip francès Team Arkéa-Samsic, que té la seva plaça garantida com a segon millor equip entre els UCI ProTeam en el rànquing mundial 2021 amb una plantilla a l’alçada. La lidera el colombià Nairo Quintana, tot un guanyador de la Volta l’any 2016 i un dels corredors de voltes per etapes més determinants de la seva generació, amb tres podis al Tour de França i les victòries a les generals del Giro d’Itàlia (2014) i la Vuelta a Espanya (2016).

La gran novetat serà la invitació de l’equip noruec UNO-X Pro Cycling Team, una de les estructures joves amb més projecció de la segona categoria mundial, que compta a les seves files amb el guanyador de la darrera edició del Tour de l’Avenir, l’edició sub23 del Tour de França, Tobias Johannessen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)