Ciclisme

Més Espanya a Catalunya

Ciclisme. La Vuelta troba l’aquiescència de l’Ajuntament de Barcelona per portar la seva gran sortida el 2023 a la capital catalana, després de l’anunci que ‘la roja’ jugarà a Cornellà-el Prat

Després de la confirmació que la roja jugarà a Cornellà-el Prat (26 de març), l’esport espanyol clavarà el 2023 una altra pica a Catalunya, en aquest cas a la capital, amb la sortida de la Vuelta, una cita que els últims anys no havia passat pel país coincidint amb el conflicte polític.

La ciutat serà l’escenari de la contrarellotge de la primera etapa i també de l’arribada de la segona amb un recorregut encara per definir. L’últim final d’etapa de la Vuelta a Barcelona va ser el 2012; l’última contrarellotge, el 1978, i l’únic inici de la competició a la ciutat va ser el 1962

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar l’acord amb la prova com “un impuls pel que fa a la projecció internacional”. La gala de presentació dels equips i l’espot oficial de la prova també tindrà Barcelona, i per tant Catalunya, com a escenari.

L’acord l’ha liderat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), l’home fort del partit a la ciutat, molt interessat políticament en un esdeveniment com aquest, sobretot ara que Miquel Iceta és ministre de Cultura i Esports a Madrid.

El recorregut de les dues etapes es dissenyarà, conjuntament entre l’Ajuntament i l’organització de la cursa, buscant no només oferir el millor espectacle esportiu, sinó “mostrar també alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat”.

“Ha estat una feina compartida amb els equips de l’Ajuntament de Barcelona, que treballen incansablement per tornar a tenir esdeveniments de caràcter internacional, també en l’àmbit esportiu”, manté Collboni. El regidor d’Esports, David Escudé, destaca per la seva banda que “per fi” Barcelona torna a ser la seu d’una sortida de la Vuelta. Lluny queden, però, les aspiracions barcelonines de recuperar una arribada o sortida del Tour, la gran icona del ciclisme mundial. Bilbao serà la seu de la sortida el 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)