Tennis

Medvédev alça la veu

Tennis. El jugador rus (2) emergeix després de remuntar dos sets i salvar una pilota de partit contra el prodigi Auger-Aliassime (9), i repetirà les semifinals d’Austràlia contra Tsitsipas (4)

El rus Daniïl Medvédev (2) i el grec Stefanos Tsitsipas (4) repetiran les semifinals de l’obert d’Austràlia del curs passat. Ahir, però, van tenir una jornada totalment oposada per guanyar-se el pas a la penúltima eliminatòria al Melbourne Park. El renascut tennista hel·lè, operat a finals d’any d’un colze, va oferir la seva millor versió per sotmetre l’italià Jannik Sinner (11) per la via ràpida (6-4, 6-3 i 6-2) en 2h06 de partit. Medvédev, en canvi, va estar literalment contra les cordes i va haver de remuntar dos sets i salvar una pilota de partit per cantar victòria contra el prodigiós canadenc de 21 anys Félix Auger-Aliassime (9), per 6-7 (4), 3-6, 7-6 (2), 7-5 i 6-4 en una marató tennística de 4h42.

El primer parcial entre Medvédev i Auger va ser un recital de tennis d’alta escola de 61 minuts. Els dos jugadors van conservar el servei fins a l’onzè joc, en què el canadenc va segellar la primera ruptura. El rus va replicar amb la mateixa moneda i el set es va haver de resoldre en el desempat. Auger-Aliassime va tornar a prendre la iniciativa i no va perdonar en la segona pilota que va tenir per sentenciar el primer acte (7-4). Amb un alt ritme de pilota, pressionant el seu rival en les restades i amb una elevada efectivitat amb el servei, el jove de 21 anys va allargar el seu estat de gràcia a l’inici del segon set (3-0). Medvédev no era capaç de controlar la situació i l’aspirant va confirmar el seu domini amb un novè joc en blanc (6-3).

Espectacle pur

En el tercer acte, el tennista canadenc va mantenir el nivell, però el rus va començar a ensenyar el puny en els últims jocs. En tot cas, els dos jugadors van mantenir el servei intacte i en el desempat el número dos del món va aprofitar tres cops de dreta fallats pel seu rival per fer un pas endavant i retallar diferències. El tie-break es va haver d’aturar després de tres punts perquè havia començat a ploure i es va haver de cobrir el sostre retràctil del Rod Laver Arena. La interrupció va afavorir Medvédev, que va segellar tres punts consecutius només de tornar a la pista. A Auger, que té entre el seu equip de treball el manacorí Toni Nadal, no va semblar que l’afectés el cop perquè va continuar jugant a molt alt nivell. De fet, va tenir el rival pràcticament a la lona i va disposar d’una pilota de partit en el novè joc. Però aleshores va emergir la millor versió del principal favorit del torneig. Medvédev va mostrar tot el seu caràcter. Servint a tota velocitat i jugant molt agressiu va salvar els mobles i va encarrilar el quart acte amb un trencament en l’onzè joc i un crit alliberador. Va ser un dels moments àlgids del partit, amb els dos tennistes oferint espectacle pur. Embalat, el moscovita va prendre la iniciativa en el set definitiu amb un trencament en el tercer joc. El de Mont-real va necessitar l’atenció d’un fisioterapeuta després del cinquè joc per reforçar l’embenat del turmell. Amb tot, no es va deixar anar i va pressionar el rus fins a l’últim cop. Medvédev encara va haver de salvar dues pilotes de trencament en el desè joc per rematar la feina després de 4h42 d’un duel per emmarcar.

Swiatek i Collins, semifinalistes

En el quadre femení va quedar definida la segona semifinal entre la polonesa Iga Swiatek (7) i la nord-americana Danielle Collins (27), que es van imposar respectivament a l’estoniana Kaia Kanepi, per 4-6, 7-6 (2) i 6-3, i la francesa Alizé Cornet, per 7-5 i 6-1. Campiona a Roland Garros el 2020, la polonesa, de només 20 anys, no va poder reprimir les llàgrimes després de sortir victoriosa en un dels duels més llargs del torneig (3h01). Més fàcil ho va tenir Collins, que va tallar la progressió de Cornet, una de les sorpreses del quadre després d’haver eliminat jugadores del nivell de Garbiñe Muguruza (3) o Simona Halep (14).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)