Tennis

El rocós Medvédev venç Tstisipas i jugarà la final d’Austràlia contra Nadal

La rocositat des del fons de la pista, el seu servei sublim i una mentalitat de ferro han catapultat avui Daniïl Medvédev (2) contra el grec Stéfanos Tsitsipas (4) en la segona semifinal de l’obert d’Austràlia: 7-6 (5), 4-6, 6-4 i 6-1 en dues hores i 30 minuts. El rus s’enfrontarà diumenge en la final (09.30 h / Eurosport) contra Rafa Nadal (6), que ha superat Matteo Berrettini (7) per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-3. Serà la seva quarta final de Grand Slam amb la qual iguala el seu compatriota ja retirat Marat Safin. En l’anterior, va trencar el glaç derrotant amb molta claredat Novak Djokovic en la final de l’obert dels EUA. El duel, el més previsible tal i com s’ha anat desenvolupat el torneig, suposarà la reedició de la final de l’obert dels EUA del 2019 que es va endur el balear en cinc actes. El cara a cara el domina Nadal per 3-1.

Medvédev, finalista l’any passat derrotant també el grec en les semifinals, ha guanyat els 22 primers punts que ha jugat amb seu primer servei (61/71 al final del partit i 21/29 amb el segon) en un primer parcial que s’ha resolt en el tie-break, en el qual el rus ha remuntat un 4-1 advers. Tsitsipas, que ha buscat amb bon criteri les deixades per desgastar el seu rival, que havia jugat una semifinal d’alt voltatge contra Felix Auger-Aliassime, ha trencat tot just en el primer joc del segon acte. Però Medvédev ha reaccionat en el sisè. En el novè i amb 4-4, el rus ha comés dues dobles faltes, i el grec ha encarrilat el set amb un segon break. que ha corroborat al servei (6-4). El desè joc del tercer set ha estat fatídic per al tennista hel·lè, que ha vist de nou com el rus li fastiguejava el servei en el moment clau (6-4).

Li diu “estúpid” a l’àrbitre

El rus, que ha passat de la irascibilitat i la mala educació del final del segon set quan amb 5-4 en contra li ha dit “estúpid” al jutge de cadira català Jaume Campistol quan reclamava el coaching del pare de Tsitsipas, ha entrat en una fase de placidesa.Campistol no ha volgut atiar el foc i li ha perdonat el warning.

Sigui com vulgui, Medvédev ha aixecat el puny en el quart joc del quart set (3-1), conscient que el trencament que acabava de segellar podria ser definitiu i el grec ja no ha tingut capacitat de rèplica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)