Ciclisme

Evie Richards III de Banyoles

Ciclisme. Tercer triomf seguit de l’anglesa, ja campiona del món, en la clàssica

Evie Richards (1997) ja és una realitat en l’àmbit internacional de l’XCO i Banyoles, el marc en què s’ha pogut veure la progressió de l’actual campiona del món de l’especialitat, que irrompia el 2020 convertint-se en la revelació de l’any en la copa del món en el format short track. La campiona olímpica, Jolanda Neff, va ser 2a l’any passat i aquest cop, 13a, a 2:14 de la seva companya del Trek Factory.

La suïssa Alessandra Keller (Thomus Maexon), segona a meta, era qui atacava primer en el nombrós grup de candidates a la victòria. En la segona volta al circuit de la Draga i Sant Martirià, Richards s’hi enganxava i l’acabava deixant enrere, després. Annie Last va ser la protagonista de la gran remuntada de la tarda per ocupar el 3r lloc, imposant-se en l’arribada d’un grup de quatre corredores.

Banyoles, l’única cita de l’Estat de categoria UCI HC, adopta el format de les copes del món i fa les curses elit femenines el dissabte. Aquest migdia és el torn de la masculina, el plat fort d’una cita amb prop d’un miler de participants de 35 països en el que suposa el tret de sortida de la temporada d’XCO a Europa. Hi ha 17 dels 20 primers del rànquing mundial i sense el quatre cops vencedor de la cursa, el francès Victor Koretzky (2016-18 i 2021), la nòmina de candidats a succeir-lo en el palmarès s’amplia. Destaca Jofre Cullell, 10è l’any passat i 5è el 2019, que després del seu debut en els Jocs a l’estiu (15è) afronta la seva primera temporada en la categoria elit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)