El CN Sabadell perd el primer assalt de l’Euro Cup (9-7)

El Telimar Palerm ha marcat l’últim gol de penal, amb el temps pràcticament exhaurit. La tornada es jugarà el 26 de març a Can Llong

L’Astralpool CN Sabadell afrontarà la tornada de la final de l’Euro Cup amb dos gols de desavantatge després d’haver perdut el primer assalt a la piscina del Telimar Palerm (9-7). El conjunt sicilià s’ha vist beneficiat per un penal a l’últim instant. El conjunt vallesà ja havia recuperat la pilota, però Ramiro Veich ha tornat a la piscina, quan ja havia rebut les tres exclusions, i per tant el seu equip ha estat castigat amb la pena màxima. El nord-americà Maxwell Bruce Irving no ha fallat i ha marcat un gol que pot tenir el seu pes segons com es desenvolupi el partit de tornada, que es jugarà a Can Llong el dissabte 26 de març.

El primer duel ha estat molt anivellat (2-1, 2-2, 2-2, 3-2), amb diferents alternatives, tot i que el Palerm sempre ha portat la iniciativa. Els golejadors de l’equip vallesà han estat: Dusan Banicevic (2), Kanstantin Averka (1), Ramiro Veich (1), Fran Valera (1), Bernat Sanahuja (1) i Sergi Cabanas (1).

Amb un ritme de joc molt elevat, el primer quart s’ha resolt amb un mínim triomf local (2-1). El conjunt sicilià ha estat una mica més encertat en les superioritats en un període marcat per les bones intervencions dels dos porters internacionals, Gianmarco Nicosia, i Edu Lorrio, que ha aturat un penal a Andrija Vlahovic. El gol sabadellenc ha estat obra de Fran Valera, en l’única de les quatre superioritats aprofitada. El segon quart ha continuat sota les mateixes directrius, amb les defenses imposant-se al joc d’atac. Ramiro Veich, des de la boia, i Kanstantin Averka, amb una canonada, tots dos en superioritat han igualat el resultat, però el Telimar ha replicat amb les dianes de Maxwell Irving, amb un xut ajustat al pal, i Vlahovic, que no ha perdonat en el segon penal. El parcial a la mitja part, doncs, era de 4-3.

Després del descans llarg, dos gols consecutius de Davide Occhione i el nord-americà Maxwell Bruce Irving han encès els llums d’alarma. Quim Colet ha demanat temps mort perquè l’embranzida local no ha anés a més. El CN Sabadell ha reaccionat d’immediat. Han aparegut Bernat Sanahuja i Dusan Banicevic, des de la boia, i en dues accions de superioritat han tornat a ajustar el resultat. La tensió es notava dins la piscina, però l’equip vallesà ha excel·lit en defensa i ha sabut mantenir la porteria a zero durant molts minuts, fins i tot amb una doble inferioritat. Ja en el darrer quart, el CN Sabadell ha culminat la remuntada amb un altre gol de Banicevic des de la boia (6-6) i fins i tot ha disposat d’una acció de superioritat per prendre la iniciativa. El conjunt català no l’ha sabut aprofitar i el Telimar ha trencat la sequera amb dos gols més de Ricardo Lo Dico i Luca Marziali. Sergi Cabanas marcava el 8-7 que semblava definitiu, però el Palerm encara ha pogut anotar un gol més gràcies a un penal a l’últim instant.