Tocarà remuntada a Sabadell

Waterpolo. El conjunt vallesà encaixa un penal en l’últim instant i perd per dos gols contra el Palerm en el primer assalt de la final de l’Euro Cup. La tornada serà el 26 de març a Can Llong

Palerm 9 CN Sabadell 7

TELIMAR PALERM:Nicosia; Turchini, Di Patti (1), Occhioni (1), Vlahovic (1 p.), Giliberti, Marzioli (1), Lo Cascio, Irving (3, 1 p.), Lo Dico (2), Basic i Washburn.ASTRALPOOL CN SABADELL:Lorrio; Cabanas (1), Gil, Teclas, Sanahuja (1), Valera (1), Bertran, Bonet, Averka (1), Banicevic (2), López-Escribano, Veich (1) i Serrano.PARCIALS:2-1, 2-2, 2-2 i 3-2.ÀRBITRES:Koryzna i Schwartz.

L’Astralpool CN Sabadell haurà de remuntar dos gols a la Finetwork Aquàtic de Can Llong el dissabte 26 de març si vol alçar el títol de l’Euro Cup. El desavantatge no és ni de bon tros insalvable, però el resultat podria haver estat més favorable si no hagués estat per una badada final. Ramiro Veich va tornar al terreny de joc quan ja havia rebut les tres exclusions i el veredicte arbitral va ser inapel·lable. Penal a favor dels locals amb el temps pràcticament exhaurit. El nord-americà Maxwell Bruce Irving no va perdonar i va segellar el 9-7 final que pot tenir el seu pes segons com es desenvolupi el partit de tornada. En tot cas, el duel va ser molt anivellat, amb diferents alternances, i amb el CN Sabadell molt més castigat per les exclusions (9 a 17), una circumstància que de segur va ser determinant en el descuit final. En la tornada, l’afició sabadellenca s’haurà de fer notar.

Amb un ritme de joc molt elevat, el primer quart es va resoldre amb un mínim triomf local (2-1). El conjunt sicilià va tenir més encert en les superioritats en un període marcat per les bones intervencions dels dos porters internacionals, Gianmarco Nicosia, i Edu Lorrio, que va aturar un penal a Andrija Vlahovic. El gol sabadellenc va ser obra de Fran Valera, en l’única de les quatre superioritats aprofitada. El segon quart va continuar sota les mateixes directrius, amb les defenses imposant-se al joc d’atac. Ramiro Veich, des de la boia, i Kanstantin Averka, amb una canonada, tots dos en superioritat, van igualar el resultat, però el Telimar va replicar amb les dianes de Maxwell Irving, amb un xut ajustat al pal, i Vlahovic, que no va perdonar en l’execució del segon penal. El parcial a la mitja part, doncs, es mantenia molt anivellat (4-3).

Acció i reacció

Després del descans llarg, dos gols consecutius de Davide Occhione i el nord-americà Irving van encendre els llums d’alarma. Quim Colet va demanar temps mort per posar ordre i aturar l’embranzida local. El CN Sabadell va reaccionar immediatament. Van aparèixer Bernat Sanahuja i Dusan Banicevic, des de la boia, i en dues accions de superioritat van tornar a ajustar el resultat. La tensió es notava dins la piscina, i més després que Valera rebés una vermella directa. El conjunt català, però, no va perdre el rumb, excel·lia en defensa i durant molts minuts va mantenir la porteria a zero, fins i tot salvant una doble inferioritat.

Ja en el darrer quart, el CN Sabadell va culminar la remuntada amb un altre gol de Banicevic des de la boia (6-6) i fins i tot va disposar d’una acció de superioritat per prendre la iniciativa. El conjunt català no la va saber aprofitar i el Telimar es va despertar de la seva letargia. Ricardo Lo Dico i Luca Marziali van trencar la sequera i tornaven a obrir una escletxa de dos gols. Sergi Cabanas replicava amb un 8-7 que semblava definitiu, però el Palerm encara va poder anotar un gol més gràcies al penal de regal en l’últim instant.