Triomf plàcid d’Espanya contra Alemanya (16-7) en la lliga mundial a la piscina del Barceloneta

Amb la victòria, el conjunt de David Martín posa peu i mig a la segona fase de la competició

La selecció espanyola ha segellat una victòria tant còmode com necessària contra Alemanya (16-7) per accedir a la segona fase europea de la lliga mundial. Amb vuit components de l’Atlètic Barceloneta entre els tretze convocats, el conjunt de David Martín ha jugat més que mai com a casa en la piscina de Sant Sebastià, amb parcials de 5-0, 3-0, 4-2 i 4-5. Entre els locals, han destacat els cinc gols del boia del CN Barcelona Roger Tahull, que ha estat escollit també el jugador més valuós del partit.

L’equip espanyol ha marcat diferències des de l’inici. Imposant el seu ritme elevat de joc, aprofitant les superioritats i amb Roger Tahull, amb dos dianes, marcant territori des de la boia (5-0). Ja en el segon quart, el conjunt germànic, més preocupat per evitar el contracop rival que d’atacar, era incapaç de superar la defensa en M d’Espanya. Álvaro Granados, Alberto Barroso i Alberto Munárriz, que exercia de capità, anotaven el seu segon gol i ampliaven la renda fins al 8-0 al descans.

Després de la represa, Mario Lloret ha ocupat el lloc d’Unai Aguirre sota els pals. Alemanya, molt estàtica, ha necessitat més de 20 minuts per veure porteria. El primer gol ha estat obra de Fynn Schutze, amb un bon xut des de l’extrem. En tot cas, el parcial també ha estat clarament favorable als amfitrions (4-2), amb un gol més de Barroso, dos de Tahull i una canonada de Nicolas Paul. Amb el partit decidit, l’últim parcial ha afavorit al conjunt germànic (4-5). Aquesta primera fase de la competició es tancarà el 15 de març amb el partit entre Alemanya i França.