El CN Sabadell s’avança al CN Mataró en la final de lliga (11-9)

L’equip vallesà, tot i les baixes, ha marcat el ritme de joc i divendres tindrà la primera oportunitat de segellar el títol

L’Astralpool CN Sabadell ha guanyat el primer assalt de la final de lliga per 11-9 (3-2, 1-1, 3-2 i 4-4) i divendres (12 h) té l’oportunitat de segellar el títol a la piscina del seu gran rival. Tot i les baixes importants de Maica García i Maartje Keuning, el conjunt vallesà ha tingut més clar el pla de partit davant un equip maresmenc espès i que ha pagat el seu mal percentatge en les superioritats (2 de 9).

El primer quart, tot i les alternances, ha estat per al conjunt vallesà. Les amfitriones, amb una zona molt tancada, han dificultat el joc del seu rival que només ha pogut anotar amb ràpides transicions (3-2). Judith Forca ha deixat la seva targeta de presentació només començar i el CN Mataró ha replicat amb un contraatac rubricat per Bella Markoch. Sílvia Morell, amb un xut ajustat al pal donava la iniciativa a les maresmenques, però el CN Sabadell responia amb un gol des de la boia de Brigitta Games i de la juvenil Marina Serrano en superioritat. En el segon quart, les defenses s’han imposat al joc d’atac. L’equip de Dani Ballart no ha aprofitat cap de les tres accions de superioritat que ha disposat i Sabrina van der Sloot ampliava la renda local amb un xut des de l’arc. Morell, altre cop amb un contraatac, ha deixat el parcial al descans en 4-3.

Amb Simone van de Kraats molt ben defensada, Anna Gual i Markoch han assumit la responsabilitat dels llançaments (5-5). Però el CN Sabadell continuava marcant el ritme i amb més encert en les superioritats arribava a l’últim quart amb dos gols de renda (7-5) després de dues dianes consecutives de Nona Pérez, cada cop amb més protagonisme a l’equip. En l’últim quart, s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops que afavoria els interessos locals. Van de Kraats (2) ha aparegut, però cada gol maresmenc tenia la corresponent rèplica local. Morell i Markoch han completat un trio de gols, però Maggie Steffens i Van der Sloot han acabat marcant les diferències en el tram decisiu. El parcial final ha estat de 4-4 que sentenciava el primer assalt per al CN Sabadell, que divendres tindrà el primer matx-ball per segellar una altra lliga al seu palmarès. Si guanyés el CN Mataró el títol es resoldria en un tercer partit dissabte, altre copa a la Firework Aquàtics de Can Llong.