Hoquei sobre herba

El Júnior cau amb el cap alt

Hoquei herba. L’equip de Sant Cugat tuteja el poderós Amsterdam en la semifinal de l’EHL, la màxima competició europea, i perd per 1-2 encaixant dos gols en un tercer quart fatídic

El Júnior va perdre per 1-2 contra l’Amsterdam, l’amfitrió, les semifinals de l’Euro Hockey League (EHL) en un partit històric en què va tutejar un dels grans de l’hoquei herba europeu. El conjunt de Sant Cugat, de fet, va ser superior els dos primers quarts, en què guanyava per 1-0 i li van anul·lar un gol molt discutit i discutible. El tercer quart va ser fatídic per a les catalanes, amb dos gols de les locals que van decantar la balança. Les vallesanes, que en els quarts de final es van classificar en els shoot outs tot eliminant el Düsseldorf en el seu bateig de foc europeu, van plantar cara al catorze vegades campió d’Europa. El conjunt de Sant Cugat jugarà, avui, el partit pel tercer i el quart llocs (9.15 h) contra el Gantoise belga. L’Amsterdam lluitarà pel títol amb el S-Hertogenbsch, també neerlandès.

Amb Gigi Oliva dirigint les operacions des del darrere, l’equip de Marcel Malgosa va dur el pes en el primer quart amb diverses arribades a la porteria contrària i un clar domini de la situació. Anna Gil (2’) i Carlota Petchamé (10’) van avisar. Quan faltava un segon, Mariona Serrahima va provocar un penal córner que ella mateixa va executar. La portera holandesa va evitar el gol. Tot just arrencar el segon quart, el Júnior va trenar una acció magnífica per la banda dreta entrant fins a la cuina que Maialen Garcia va culminar (0-1 en el 17’). El videoarbitratge, malauradament, va anul·lar el 2-0, marcat per Anna Gil en inferioritat –Oliva havia vist la targeta verda– en una altra incursió per la dreta de l’atac, el punt feble local. L’Amsterdam va tenir l’empat en dos penals córner successius que van acabar en un penal stroke. Fora.

El tercer quart va arrencar costerut, amb un penal stroke que Moes va estavellar al pal. L’Amsterdam va empatar tot seguit en una acció per la banda dreta molt similar a les de les catalanes culminada per Van der Elst en el minut 4 del tercer quart (1-1). Jana Martínez –gran protagonista en els quarts–, la portera catalana en el segon temps, va aturar una triple oportunitat en el minut 40. L’Amsterdam semblava més sencer físicament, i es va avançar a 20 segons del final del quart quan Moes va rematar el rebuig d’un penal córner. El Júnior ho va intentar però ja no va poder reaccionar,

LA DADA

L’equip català va fer el 2-0, que el videoarbitratge va anul·lar en una decisió discutida