Ciclisme

Glòria per a Dylan van Baarle

Ciclisme. El neerlandès de l’Ineos, que ja va ser segon en el Tour de Flandes, guanya la 119a París-Roubaix, la més ràpida de tots els temps a només 2 km/h menys en les llambordes

Dylan van Baarle (Ineos) és el guanyador de la 119a París Roubaix, el tercer monument després de la Milà - Sanremo i el Tour de Flandes –el neerlandès de 29 anys va ser segon–, amb 257 quilòmetres i endarrerida una setmana en el calendari per no coincidir amb la primera volta de les eleccions franceses. És l’edició més ràpida de l’Infern del Nord, amb els corredors del davant a només 2 km/h menys en els trams de llambordes que sobre l’asfalt, i el vencedor a 45,7 km/h de mitjana i entrant al velòdrom de Roubaix amb un minut i mig de marge sobre els perseguidors.

Elisa Longo Borghini (Trek) va guanyar la segona edició de la cursa femenina, amb un atac a 34 quilòmetres que li permetia arribar sola. Lotte Kopecky (SD Worx) va guanyar l’esprint pel segon lloc i Lucinda Brand va completar el podi amb Ellen van Dijk, també del Trek, setena.

L’Ineos en bloc forçava ventalls a 210 quilòmetres que tallaven grans figures com ara Van Aert i Van der Poel i, era Van Baarle qui obria foc a 50 quilòmetres. Wout van Aert (Jumbo), segon en imposar-se a l’esprint final en què Stefan Küng (Groupama) era tercer, havia tingut problemes mecànics que posaven en dubte el seu estat de forma, resolts amb les seves cavalcades a 45 i a 40 tot i punxar.

Matej Mohoric, guanyador a Sanremo, anava en l’escapada fins que la mecànica deixava Tom Devriendt (Intermarche) sol. L’eslovè i Yves Lampaert (Quick-Step) s’hi enganxaven a menys de 30 i Van Baarle, sol sense la resta de favorits, els atrapava a 25,7 i amb 34 segons i, al sector de Camphin-en-Pévèle a menys de 20, es quedava sol al capdavant de la cursa.