Futbol sala

Un gol d’Adolfo a la pròrroga impulsa el Barça a la final de la Champions

L’equip blaugrana ha reaccionat i ha redreçat el rumb (4-5) després d’una primera part favorable al Benfica (3-0). La final serà diumenge contra l’Sporting (17 h)

Un gol d’Adolfo a 17 segons del final de la segona part de la pròrroga ha conduït el Barça a la final de la UEFA Futsal Champions League de Riga després d’una semifinal contra el Benfica de màxima exigència (4-5) en què s’ha hagut de sobreposar a les adversitats. Després d’una primera part favorable al conjunt portuguès (3-0), l’equip de Jesús Velasco ha sabut redreçar el rumb i ha capgirat el resultat amb dos grans gols de Dyego (3-4). Chishkala, amb porter jugador, ha forçat la pròrroga. El temps addicional ha premiat la proposta blaugrana amb el gol d’Adolfo en l’últim instant. El Barça buscarà la seva quarta corona europea en la final de diumenge (17 h) contra l’Sporting, que prèviament s’havia imposant amb autoritat de l’ACCS (2-6).

El conjunt de Lisboa ha sortit a més revolucions i només ha necessitat 41 segons per obrir el marcador. Ha estat per un penal de Dídac a Vinicius Rocha i que Hossein Tayebi s’ha encarregat de transformar. La semifinal començava amb el peu canviat per als blaugrana. L’equip barceloní s’ha anat traient de sobre la pressió del rival i ha gaudit de les dues primeres oportunitats: una canonada d’André Coelho que s’ha estavellat al travesser i una rematada d’Adolfo que ha obligat a intervenir a André Sousa. El partit, amb molt de contacte físic, s’ha equilibrat, però una errada de Coelho en la sortida de la pilota ha propiciat la recuperació de Vinicius Rocha (9’), que no ha perdonat en l’un contra un amb el porter maresmenc. Jesús Velasco s’ha vist forçat a demanar temps mort. Amb quatre faltes, la defensa del Benfica s’ha estovat i les oportunitats blaugrana s’han multiplicat. La connexió catalana entre Didac i Adolfo, amb un gran rematada a la mitja volta del colomenc, han obligat a una altra gran aturada de Sousa, que tot seguit també ha impedit el gol de Ferrão. La primera part no ha pogut tenir un desenllaç més cruel pel Barça. En un contraatac perfecte, Marcenio ha enviat al pal un rematada molt franca i amb el rebot ha habilitat la rèplica del Benfica. Dídac ha pogut salvar el primer xut de Robinho, però no ha pogut evitar el gol d’Alfonso Jesus, el tercer del Benfica. En el tram final, l’equip blaugrana ha protestat un penal a Bernat Povill, que la parella arbitral no ha assenyalat.

Tota la malastrugança que havia tingut el Barça en la primera meitat s’ha capgirat a l’inici de la segona. Matheus, un dels jugadors recuperats per les lesions, ha aprofitat una badada defensiva per retallar diferències. L’ala brasiler ha rematat a la base del pal i la pilota ha entrat dins la porteria després de rebotar a l’esquena del porter portuguès. Només havien passat 21 segons. L’equip blaugrana dominava la situació, però els pals de Pito, Ferrão o el mateix Dídac o les intervencions de Sousa impedien que el seu domini es traduís en el resultat. El Benfica també ha pogut marcar el quart en un contraatac en què Chishkala ha estavellat la pilota al travesser. La insistència culer ha trobat premi amb una delicatessen del millor jugador del món. Ferrão, marcat per Nilson i d’esquena a la porteria, ha colpejat de taló una assistència de Carlos Ortíz i ha sorprès totalment el porter rival. Encara restaven 9:37 pel final del partit. L’equip blaugrana continuava persistint i Dyego (34’) ha segellat l’empat amb la seva acció característica des de la banda. Amb la sisena falta, Sergio Lozano ha tingut l’oportunitat per culminar la remuntada però el seu xut també s’ha estavellat al pal. La dinàmica afavoria els interessos culers i Dyego, en una acció pràcticament calcada al tercer gol, posava el Barça per primer cop al davant. La semifinal era ben viva perquè el Benfica ha apostat pel porter jugador i només ha necessitat mig minut, amb un gol de Chishkala, per restablir l’equilibri. Encara hi hagut temps perquè Ferrão enviés una altra pilota al pal, però no ha pogut evitar que la semifinal s’hagués de resoldre a la pròrroga. En el temps addicional, el Barça ha tornat a proposar més que el seu rival. I el premi ha arribat després d’una altra gran acció de Dyego, que s’ha escapat per la banda i ha centrat perquè Adolfo marquès el gol de la victòria, tot i l’oposició de la defensa rival.