Futbol sala

El Barça sobreviu amb un gol d’Adolfo en la pròrroga

Futbol sala. L’equip blaugrana lluitarà demà contra l’Sporting per la quarta corona europea després d’una remuntada increïble contra el Benfica, que dominava per 3-0 en la primera part

Benfica 4 Barça 5

BENFICA:André Sousa; Rómulo, Robinho, Chishkala, Rocha –cinc inicial–; Roncaglio, Ferrerira, Alfonso Jesus, Arthur, Henmi, Nilson, Tayebi, Bruno Cintra i Jacaré..BARÇA:Dídac; André Coelho, Dyego, Adolfo, Pito –cinc inicial–; Feixas (p.s.), Lluch, Povill, Matheus, Lozano, Ferrão, Nicolás, Marcenio i Ortíz.GOLS:1-0 (1’) Tayebi (p.). 2-0 (9’) Rocha. 3-0 (16’) Alfonso Jesus. 3-1 (21’) Matheus. 3-2 (30’) Ferrão. 3-3 (34’) Dyego. 3-4 (37’) Dyego. 4-4 (38’) Chishkala. 4-5 (49’) Adolfo.ÀRBITRES:Manzione i Perona.PÚBLIC:Uns 4.319 espectadors a l’Arena Riga, un centenar dels quals aficionats del Barça.

ACCS 2 Sporting 6

ACCS ASNIÈRES VILLENEUVE 92:Careca; Bolinha, Lutin, Mouhoudine, N’Gala –cinc inicial–; Diagouraga, Abal, Bouabdellaoui, Alla, Ricardinho, Ziyati, Dembele, Soukouna i Galmim.SPORTING CLUB DE PORTUGAL:Guitta; Erick, Joao Matos, Cavinato, Merlim –cinc inicial–; B. Paço (p.s.), T. Paço, Zicky, Cardinal, Pauleta, Waltinho, Pany Varela, Miguel Ángelo i Esteban.GOLS:0-1 (4’) Esteban. 0-2 (10’) Tomás Paço. 0-3 (11’) Merlim. 1-3 (17’) Lutin. 1-4 (24’) Cavinato. 2-4 (27’) Galmim. 2-5 (29’) Merlim. 2-6 (32’) Cardinal (p.).ÀRBITRES:Cerný i Kovács. Han mostrat targeta vermella a Pany Varela (17’).COMENTARI:L’Sporting va complir els pronòstics i es va imposar amb autoritat a un ACCS amb moltes baixes i que havia accedit a aquesta fase final de rebot, després de l’exclusió del Tyumen rus. El vigent campió no va tenir necessitat de forçar la màquina per prendre la iniciativa i tancar el primer acte amb un parcial d’1-3. El català Esteban Cejudo va ser l’encarregat d’inaugurar el marcador en una primera part en què va brillar el jove pivot Zicky Té, tot i que va destacar més per la seva faceta d’assistent que de golejador. La mala notícia per a l’Sporting va ser l’expulsió de Pany Varela, que es perdrà la final de diumenge. En el segon període, l’ACCS se la va jugar amb el porter jugador i tot i l’aportació del veterà Ricardinho no va tenir ni recursos ni energia per evitar la golejada.

Un gol d’Adolfo a 17 segons del final de la pròrroga va premiar la fe i el sacrifici del Barça en una semifinal de la UEFA Futsal Champions League de màxima exigència i emoció contra el Benfica. L’equip blaugrana estarà demà a Riga (17 h per Esport 3) en disposició de lluitar per la seva quarta corona europea en la final contra l’Sporting després de demostrar una capacitat de supervivència encomiable. Ni un desavantatge inicial de 3-0, ni la col·lecció de travessers (4) i pals (3), ni el duel físic proposat pel Benfica ni la falta de ritme de competició dels jugadors que venien de lesions (Pito, Ferrão i Matheus) van poder superar la moral del Barça, que va persistir amb la seva proposta fins que va trobar el premi final.

La semifinal ja va començar fent pujada per als interessos blaugrana. El conjunt de Lisboa va sortir a més revolucions i només va necessitar 41 segons per inaugurar el marcador. Va ser en un penal de Dídac a Vinicius Rocha i que Hossein Tayebi es va encarregar de transformar. L’equip barceloní es va anar traient de sobre la pressió del rival i va gaudir de les primeres oportunitats. El partit, amb molt de contacte físic, es va equilibrar, però una errada de Coelho en la sortida de la pilota va propiciar la recuperació de Vinicius Rocha (9’), que no va perdonar en l’un contra un amb el porter maresmenc. Jesús Velasco es va veure forçat a demanar temps mort. Amb quatre faltes, la defensa del Benfica es va estovar i les oportunitats blaugrana es multiplicaven. La primera part, però, no va poder tenir un desenllaç més cruel per al Barça. En un contraatac perfecte, Marcenio va enviar al pal una rematada molt franca i amb el rebot va habilitar la rèplica del Benfica. Dídac va poder salvar el primer xut de Robinho, però no va poder evitar el gol d’Alfonso Jesus, el tercer del Benfica. Massa càstig per als mèrits dels blaugrana.

La reacció

Tota la malastrugança que havia tingut el Barça en la primera meitat es va capgirar a l’inici de la segona. Matheus, un dels jugadors recuperats per les lesions, va aprofitar una badada defensiva per retallar diferències. L’ala brasiler va rematar a la base del pal i la pilota va entrar dins la porteria després de rebotar a l’esquena d’André Sousa. Només havien passat 21 segons. L’equip blaugrana dominava la situació, però els pals de Pito, Ferrão i el mateix Dídac i les intervencions de Sousa impedien que el seu domini es traduís en el resultat. La insistència culer va trobar premi amb una delicatessen del millor jugador del món. Ferrão, marcat per Nilson i d’esquena a la porteria, va colpejar de taló una assistència de Carlos Ortiz que va descol·locar el porter rival. Encara faltaven 9:37 per al final del partit. L’equip blaugrana continuava persistint i Dyego (34’) va segellar l’empat amb la seva acció característica des de la banda. La dinàmica afavoria els interessos culers i, un altre cop Dyego, en una acció pràcticament calcada, posava el Barça per primer cop en avantatge. La semifinal era ben viva, perquè el Benfica va apostar pel porter jugador i només va necessitar mig minut, amb un gol de Chishkala, per restablir l’equilibri i forçar la pròrroga. En el temps addicional, el Barça va continuar proposant més que el rival i va trobar la recompensa final. Dyego, un dels protagonistes de la semifinal, es va escapar per la banda i la seva centrada va trobar la rematada del més murri de tots, Adolfo, que entremig de la defensa rival va posar el peu per enviar la pilota al fons de la xarxa.