Tennis

Wimbledon no repartirà punts de l’ATP perquè ha prohibit jugar als russos i bielorussos

L’ATP ha anunciat que el torneig de Wimbledon que es disputarà del 27 de juny al 10 de juliol a l’All England Club de Londres no repartirà punts per al circuit masculí, després que l’organització del tercer Grand Slam de la temporada hagi prohibit la participació de jugadors russos i bielorussos per la invasió d’Ucraïna. “La possibilitat que jugadors de qualsevol nacionalitat participin en tornejos en funció del mèrit i sense discriminació és fonamental per al nostre Tour. La decisió de Wimbledon de prohibir als jugadors russos i bielorussos competir al Regne Unit aquest estiu soscava aquest principi i la integritat del sistema de classificació ATP”, assenyala en un comunicat el gestor del circuit professional masculí de tennis.

La decisió de Wimbledon no és “compatible amb el nostre acord de classificació. Si no hi ha un canvi en les circumstàncies, amb gran pesar, no veiem cap altra opció que eliminar els punts del rànquing ATP de Wimbledon per al 2022” afegeix la nota. L’ATP també diu que encara està amb converses amb els organitzacions de Wimbledon per reconduir la situació. La nota afegeix que es deixa al marge d’aquesta decisió altres tornejos que es disputen a Anglaterra. Inicialment, el torneig de Queen’s, de categoria 500, i Eastbourne, de nivell 250, igual que altres Challenger del Regne Unit, no estan afectats per aquesta mesura adoptada per l’ATP i reportaran punts als participants.

“La nostra condemna de la devastadora invasió russa d’Ucraïna segueix sent inequívoca. Es van prendre mesures immediates per suspendre l’esdeveniment ATP Tour a Moscou i fer que els atletes russos i bielorussos competeixin sota banderes neutrals al Tour. Paral·lelament, hem continuat amb el nostre suport humanitari a Ucraïna, juntament amb els altres òrgans rectors del tennis, a més de brindar assistència financera directa a molts jugadors afectats”, subratlla l’ATP a la nota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)