Ciclisme

Simon Yates guanya a Torí i Carapaz és el nou líder

Simon Yates (BikeExchange) és el guanyador de la catorzena etapa del Giro, de 147 quilòmetres amb més de 3.000 m de desnivell positiu acumulat i una doble ascensió a dos ports de segona en un circuit a Torí. Juanpe López cedeix el mallot rosa que duia des de fa deu dies en el final a l’Etna i Richard Carapaz (Ineos), que era el gran favorit al triomf final, és el nou líder de la general després de ser tercer.

L’etapa prèvia a la primera als Alps aquest diumenge (dos de 1a i un de 2 a meta) ha estat un descontrol des de l’inici i ha descartat molts candidats a la lluita per la general per la tàctica, molt agressiva, que ha dut a terme el Bora. El conjunt alemany tenia tres homes al davant quan n’hi havia només una dotzena, entre els quals Juanpe López (Trek) amb el rosa, a poc més de 33 quilòmetres i sonava la campana de la última volta.

Almeida, Pozzovivo i Simon Yates patien de valent a la penúltima ascensió, la segona a Superga, i era Richard Carapaz el que contraatacava amb l’ajuda de Vincenzo Nibali. López es mantenia amb ells i Jai Hindley (Bora) deixant Bilbao i Landa (Bahrain) darrera, amb l’alabès i Almeida (UAE) enganxant-se poc després.

López patia molt per aguantar el ritme dels favorits a més d’un quilòmetre per coronar i Carapaz aconseguia marxar sol a 28,5 per a l’arribada. L’equatorià tenia mig minut d’avantatge quan Nibali llançava una ofensiva en les primeres rampes de la Maddalena i només Hindley aconseguia agafar-li la roda.L’australià agafava el campió olímpic a la pujada i Nibali també Simon Yates s’hi afegien superat el tram més dur.

El corredor de Manchester deixava els altres tres i amb el premi de la bonificació a quatre quilòmetres marxava sol camí del triomf en solitari. Carapaz i Hindley entraven a 15 segons. López era desè a 4:25.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)