Tennis

Què té Dominic Thiem?

Tennis. El campió de l’obert dels EUA 2020, i ja eliminat a Roland Garros, ha perdut els últims onze partits i fa mes d’un any que no venç

Fa més d’un any que Dominic Thiem (Viena 1993), un jugador de físic extraordinari, un revés a una mà de luxe i un palmarès de 17 títols, no guanya un partit. El campió de l’obert dels EUA del 2020 va guanyar, per citar un exemple geogràfic més proper, el Barcelona Open Banc Sabadell el 2019 derrotant Medvédev i eliminant Nadal en la semifinal. Aquest curs ha perdut els set duels que ha jugat al Challenger de Marbella, Belgrad, Estoril, Madrid, Roma, Ginebra i diumenge contra el bolivià Hugo Dellien a Roland Garros, un dels seus tornejos fetitxe del qual va ser finalista el 2018 i el 2019 i semifinalista el 2016 i el 2017. El curs passat va caure en el seus últims quatre partits a Roma, Lió, Roland Garros i Mallorca. Què li passa? Thiem va lluitar aferrissadament contra el poder establert del big-three per guanyar un gran títol en la seva quarta final –dues de Roland Garros i una a Austràlia–. Un cop aconseguit –en la final contra Alexander Zverev–, però, assegura que es va sentir buit, sense forces per continuar motivat com ho havia estat fins a aquell moment. Un canvi de paradigma mental sobtat. Una lesió al canell dret a Mallorca a mitjan curs passat de la qual teòricament està bé, el va acabar de rematar. No se’n sap avenir, però no tira la tovallola: “Això és un procés. Seguiré treballant durament.” Ha perdut el fil. Li falta ritme i perd contra jugadors davant dels quals era superior. Ha caigut fins al lloc 190è. El març del 2020 era el número 3.

LA DADA

11
derrotes
encadena, set en el 2022 i quatre en el 2021, abans de deixar de jugar per la lesió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)