Tennis

El català Ramos frega la proesa a París contra el favorit Alcaraz

El català Albert Ramos (44è de l’ATP) ha fet suar avui de valent el jove prodigi Carlos Alcaraz (6) en la segona eliminatòria de Roland Garros, fins al punt que ha tingut una pilota de partit en el quart set. El mataroní s’ha reivindicat sobreposant-se a la superioritat inicial del murcià amb la seva dreta cargolada i el servei obert i, ha sabut castigar sovint el revés del rival, que s’ha sentit incòmode en moltes fases i ha sortit a temps de les cordes quan estava a punt de prendre mal. Molt eficient en ls pilotes de trencament (6/7), el mataroní ha fregat la que hauria estat la sorpresa de la jornada davant del campió dels Masters 1000 de Miami i Madrid: 6-1, 6-7 (7), 5-7, 7-6 (2) i 6-4 en una marató 4h34. El deixeble de Juan Carlos Ferrero ha superat un bon tràngol i se les haurà en setzens contra el vencedor del partit entre el nord-americà Sebastian Korda (27) –botxí d’Alcaraz a Montecarlo– i el francès Richard Gasquet.

El primer set ha estat un monòleg d’Alcaraz, que ha trencat en el quart i el sisè jocs i ha jugat a pler. Ramos ha pres bona nota i ha apujat la velocitat de la seva dreta assumint riscos, ha variat altures i direccions per evitar que Alcaraz s’acomodés i ha fet més mal. També ha jugat amb més primers i ha anat per davant durant tot el segon acte sense cedir cap servei. Amb 5-4 a favor ha tingut un 0-30 que el murcià ha redreçat i amb 6-5 s’ha repetit la mateixa situació. El tennista del Palmar dominava el tie-break per 2-4, però Ramos, experimentat, ha tornat a remar i se l’ha adjudicat en la tercera pilota de què ha disposat. La dinàmica s’havia capgirat com un mitjó. El servei obert de Ramos feia mal i Alcaraz jugava massa darrera de la línia. El joc més tàctic del sempre incòmode Ramos s’estava imposant i la seva dreta s’havia apoderat del partit. El mataroní ha consumat un nou break en el tercer joc i ha segellat el cop de puny amb el servei (3-1). Alcaraz ha fet un pas endavant literal i metafòric i els bioritmes de l’enfrontament s’han tornat a alterar tàcticament (3-4). Però Ramos ha serrat les dents: 4-4, 5-5 i trencament (6-5). Amb el servei ha tancat el set en un joc còmode (7-5).

El murcià ha signat un break matiner engrescador en el quart set (0-2), però Ramos ha reaccionat ràpidament i l’ha tret de polleguera (2-2). Fins al punt que en el novè joc ha aprofitat una pilota de trencament (4/5) i, amb 5-4, ha tingut servei per tancar. Alcaraz ha disposat d’una altra pilota de break amb 30-40 i no l’ha convertit (4/18). Ramos, amb un revés creuat brutal, s’ha guanyat la primera pilota de partit al servei, però ha estavellat una dreta còmoda a la xarxa. I el murcià ha respirat celebrant el cinquè trencament (5/18): 5-5. El mataroní no ha llançat la tovallola, ni de bon tros. Ha salvat tres pilotes de set amb 5-6 i ha forçat el tie-break. Endollat, Alcaraz ha fet un salt de qualitat (7-2). Però vet aquí que el maresmenc s’hi ha regirat: 3-0 amb un break amunt en el cinquè parcial. El murcià, de nou gairebé derrotat, ha segellat un trencament vital (3-2) salvant una pilota impossible i ha capgirat la dinàmica amb un segon break (7/28): 4-3. El català no ha perdut l’esma i ha engrandit encara més la seva estadística de trencaments –un escandalós 6/7– empatant de nou el partit: 4-4. Alcaraz ha trencat en el novè joc (8/31) en una gran defensa en que Ramos ha perdonat i ha fet el gest d’estimbar la raqueta ofuscat i ha posat fi a l’agonia amb el servei.

Djokovic, Zverev i Nadal

Novak Djokovic (1), per la seva banda, ha superat amb fiabilitat l’eslovac Alex Molcan (38è) per 6-2, 6-3 i 7-6 (4). S’enfrontarà a l’eslovè Aljaz Bedene (195è). El que ho passat ben malament és l’alemany Alexander Zverev (3), que ha hagut de remuntar dos sets en contra davant de l’argentí Sebastian Báez: 2-6, 4-6, 6-1, 6-2 i 7-5 en 3h36.

Rafa Nadal (5), per la seva banda, ha superat el francès Corentin Moutet (139è) per 6-3, 6-1 i 6-4 i el seu rival en la tercera eliminatòria serà el neerlandès Botic van de Zandschulp (26).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)