Futbol sala

El Barça guanya i jugarà la final pel títol de lliga

Futbol sala. El conjunt blaugrana supera el Viña Albali Valdepeñas en la semifinal en un partit dur i lluitarà pel títol contra el Palma

Barça 6 Valdepeñas 4

BARÇA:Dídac, Ortiz, Sergio Lozano, Povill i Pito –cinc inicial– Marcenio, Ferrão, Dyego, Adolfo, Matheus, André Coelho, Esquerdinha.VALDEPEÑAS:Edu, Lolo, Sergio, Ribeiro i Lazarevic –cinc inicial– Humberto, Rafa Rato, Nano, Ivi, Bateria, Geraghty.GOLS:1-0 (5’) Ferrão. 1-1 (9’) Ivi. 2-1 (9’) Pito. 2-2 (13’) Humberto. 3-2 (23’) Sergio Lozano. 3-3 (27’) Ivi. 3-4 (30’) Bateria. 4-4 (32’) Ferrão, de penal. 5-4 (33’) Dyego. 6-4 (40’) Ferrão.ÀRBITRE:Antonio Navarro i Alberto Sarabia. Van amonestar Ferrão (6’), Ivi (9’), Lolo (9’) , Sergio Lozano (15’), Sergio González (20’), Adolfo (30’), Povill (32’), Nano (32’) i van expulsar per doble groga Ortiz (9’ i 28’).PÚBLIC:2.794 espectadors al Palau.

El Barça es va classificar per a la final de la primera divisió en eliminar el Viña Albali Valdepeñas, que va arribar a igualar les semifinals en la segona part del partit de tornada però va acabar perdent per 6-4 al Palau Blaugrana, després de caure derrotat per la mínima (0-1) en l’anada. El seu rival en la lluita pel títol serà el Palma, que va derrotar per 6-3 el Jaén en l’altra semifinal.

La primera meitat va obeir a la proposta del quadre visitant, amb moltes interrupcions i ràpids intercanvis de possessió, sense que el quadre blaugrana aconseguís ensenyorir-se de la pilota. Després del tram inicial de tempteig, el Barça va destapar el marcador. Ferrão va enviar l’esfèrica al fons de la porteria amb un potent xut ras (1-0). El desavantatge va avivar l’ambició del Valdepeñas, enfront d’un quadre blaugrana més especulatiu, que no va reaccionar davant els avisos de Nano i Ivi, que va acabar empatant el duel en una acció individual (1-1) abans del minut 10.

El Barça va trigar menys d’un minut a avançar-se de nou amb una ràpida combinació entre Marcenio i Pito, autor del gol (2-1), però el quadre manxec va igualar el matx per segona vegada abans del descans en embocar Humberto una assistència de Lazarevic (2-2).

El Barça va trobar fluïdesa en el joc i es va avançar amb un xut precís de Sergio Lozano, el capità (3-2). Ivi va empatar el partit (3-3) i Bateria va igualar l’eliminatòria (3-4) en el minut 30 de partit en un moment de superioritat numèrica per l’expulsió d’Ortiz, acció molt polèmica per doble targeta groga en el minut 28. El Barça va reaccionar amb autoritat. Ferrão va fer l’empat de penal en el minut 32 i Dyego va culminar un contraatac per tornar a avançar els blaugrana un minut després (5-4), i certificar l’accés del quadre català a la final. Ferrão va ampliar l’avantatge en l’últim moment amb el 6-4. Una altra final per a un Barça que aspira al seu quart títol de la temporada.