Tennis

Rybakina imposa la potència davant de Jabeur en la final de Wimbledon

Els cops plans i la potència de la kazakh de 23 anys Elena Rybakina (17) l’han catapultat en la final de Wimbledon davant de la tunisiana Ons Jabeur (3), a la qual ha derrotat per 3-6, 6-2 i 6-2 en una hora i 48 minuts, celebrant tot just el tercer títol de la seva carrera i el primer de gran eslam en un partit en que totes dos dues, que s’estrenaven en una cita d’aquesta magnitud, han comés molts errors: 33 la campiona i 24 la magribina.

Jabeur, que duia onze triomfs seguits després de ser campiona a Berlín, ha trencat en el tercer joc pressionant molt bé els segons serveis i ha completat un primer set molt plàcid. Un monòleg de 32 minuts. Amb canvis de ritme i de velocitats ha desballestat Rybakina, molt nerviosa i irrecognoscible, lenta de cames. La kazakh, però, ha reaccionat a l’inici del segon parcial aprofitant la seva primera pilota de trencament i corroborant el break amb el seu servei (2-0). S’ha reactivat de cames i ha començat a exhibir els seus cops plens de potència, el millor antídot davant dels recursos i el canell de la genial magribina. Cada cop més endollada, ha consolidat el canvi de tendència amb un nou trencament i ha generat incertesa a la tennista africana (4-1), que ja no ha pogut redreçar el rumb (6-2).

Rybakina ha tornat a trencar en el primer joc del tercer acte i s’ha situat amb un amenaçador 2-0. Jabeur ha apostat descaradament per les deixades, impotent en el cos a cos des del fons. En el sisè joc, amb 3-2 en contra, ha tingut tres pilotes de trencament (0-40), però la kazakh, amb sang freda, les ha salvat i en el joc posterior ha consumat un nou break, que ja ha resultat definitiu. Rybakina, que ha celebrat el triomf amb la mateixa fredor amb què salvaba les 9/11 pilotes de trencament, ha tancat en la primer pilota de partit, amb un error en la restada de la tunisiana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)