Ciclisme

Primer triomf d’etapa al Tour per a Bob Jungels

Bob Jungels (Ag2r) és el guanyador de la novena etapa del Tour, amb quatre ports i dos de Primera categoria enllaçats per primer cop en aquesta edició. 192,9 quilòmetres amb sortida des de la seu de la UCI, a Aigle (Suïssa) i final a Les Portes du Soleil, un centre neuràlgic dels esports de muntanya –hi ha tretze estacions entre el Mont Blanc i el llac de Ginebra– en el què el luxemburguès ho intentava en solitari pujant el primer port de 1a i, amb el seu bon fer en el terreny pla, aguantava fins a la línia d’arribada després de 60 quilòmetres i amb Thibaut Pinot bufant-li el clatell. El francès finalment era quart, superat per Jonathan Castroviejo (Ineos) i Carlos Verona (Movistar), mentre Tadej Pogacar (UAE) atacava en els últims metres i només Jonas Vingegaard (Jumbo) responia. Els dos primers de la general treien 3 segons a la resta de favorits.

Una quinzena d’unitats formaven la fuga, amb Rigoberto Urán (EF) com el millor en la general (16è a 3:24). Boasson Hagen (TotalEnergies) havia desencadenat l’intent bo, amb el pilot fent quasi 47 quilòmetres en la primera hora. Un segon grup amb Brandon McNulty (UAE), el penúltim en estar amb Pogacar a la Planche des Belles Filles i Wout van Aert (Jumbo) aconseguia engreixar a 21 la nòmina d’escapats, amb el belga passant primer per l’esprint intermedi en el quilòmetre 56,5 per reforçar el seu lideratge en la regularitat i la diferència estabilitzada i que mai arribaria a permetre que Rigo fos líder virtual: 3:20 al Coll de Les Mosses (2a).

Pierre Latour obria la veda a l’inici del Coll de la Croix (1a) i Bob Jungels contraatacava. Quedaven 65 quilòmetres i alguns dels homes de la fuga ja havien estat neutralitzats. El luxemburguès de l’Ag2r veia com Simon Geschke (Cofidis) el superava per coronar primer el port. En el pilot era marc Soler qui marcava la pauta i, l’alemany, tornava amb la resta d’escapats amb el primer lloc de la classificació de la muntanya.

Jungels encara els últims 25 quilòmetres, amb 15 per coronar el Pas de Morgins (1a) amb quasi dos minuts sobre el que quedava del grup d’escapats i 3:20 sobre el pilot, que atrapava van Aert amb la diferència a 2:50 respecte el cap de cursa. Thibaut Pinot (Groupama) deixava la resta d’escapats mentre el grup de favorits, ja sense Marc Soler al davant –Pogacar tenia Bennett i Majka al davant i, després, McNulty– anava perdent unitats, per sota els 30.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)