Tennis

Djokovic venç Kyrgios i fa història amb el seu setè títol a Wimbledon

Novak Djokovic (1) s’ha desfet amb relativa autoritat i molta sobrietat de l’indefinible australià Nick Krygios –4-6, 6-3, 6-4 i 7-6 (3) en 3 hores– i ha aixecat per setena vegada el títol de Wimbledon. El serbi, que ha rendibilitzar un alt grau de fiabilitat –només 17 errors no forçats, amb 7 dobles faltes per 33 del rival, al qual no li han servit els 30 aces–atresora 21 Grand Slams, que aviat és dit. Es desmarca de Roger Federer, que està clavat als 20 des que va guanyar a Austràlia el 2018, i empaita Rafa Nadal (22), retirat abans de jugar les semifinals davant de Kyrgios per una lesió abdominal que no li impedirà tornar a les pistes. Djokovic iguala, a més, amb set títols al temple de l’herba, al nord-americà Pete Sampras i amenaça els vuit de Roger Federer, el rei indiscutible de la superfície.

Un trencament en el cinquè joc consumat amb una doble falta del serbi, que ja n’havia fet una tot just en el primer punt del partit, ha enlairat Kyrgios en un primer acte impecable en què ha estat superior. La prova és que Djokovic no ha disposat de cap pilota de break. La pressió en les restades i el servei de l’australià han marcat diferència. Kyrgios s’ha mostrat extremadament centrat i continuava sense cedir cap set cotna el número 1, ja que en els dos precedents jugats el 2017 sobre pista dura s’havia imposat per 2-0.

No es pot dir que el balcànic hagi fet un mal primer set, però ha apujat el nivell amb el segon. Amb seguretat en els intercanvis, millorant les restades i fent córrer Kyrgios, li ha trencat el servei en el quart joc (3-1). Amb 5-3 i servei, però, perill. Ha hagut de sobreposar-se a un amenaçador 0-40 i un total de quatre pilotes de trencament i ha tancat el parcial per 6-3, jugant amb molt de marge de seguretat i ben pocs errors.

L’australià ha salvat pilota de trencament en el primer joc del tercer acte- Oxigen pur. Però amb 4-4 i quan ja feia estona que renegava i deia missa, ha malbaratat un 40-0 i ha hipotecat el parcial. En el canvi de pista ha començat a cridar com un boig contra el seu equip de treball. El xou de sempre. Nole, inalterable –ni se l’ha sentit en tot el partit–, no ha perdonat amb el servei (6-4) i ha encarrilat definitivament el partit. El quart set ha estat igualadíssim i el serbi se l’han endut en un tie-break en què ha apel·lat de nou a la seva major experiència en situacions compromeses davant d’un nouvingut a finals de la màxima graduació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)