Ciclisme

Pogacar posa a prova Vingegaard, que respon bé

Ciclisme. L’eslovè fa que l’UAE marqui el ritme en les ascensions i intenta atacar, però no es desfà del danès i només el guanya a l’esprint en la infernal arribada a l’alt de Peyragudes

Tadej Pogacar ho va intentar de diverses maneres, però no va poder deixar enrere Jonas Vingegaard, el líder del Tour i el seu gran rival en la lluita per guanyar per tercera vegada la cursa francesa. L’eslovè de l’UAE va fer que el seu equip imposés un ritme fort en les ascensions als quatre ports del dia, tres de primera i un de segona, per desgastar el danès i el seu equip, el Jumbo-Visma. També el va atacar directament a pocs quilòmetres del cim del coll de Val Loron-Àdet, sense èxit.

Tot l’esforç de Tadej Pogacar va tenir com a premi la victòria de l’etapa i el fet de retallar només quatre segons en la general. L’eslovè va aconseguir la seva tercera victòria en aquesta edició del Tour després d’imposar-se a l’esprint a Jonas Vingegaard en l’arribada a l’alt de Peyragudes. Va ser el més fort en la infernal rampa final de 300 metres amb un desnivell del 17% que portava a la línia de meta. Tadej Pogacar s’havia quedat amb només tres companys d’equip per l’abandonament de Rafal Majka, a causa d’una lesió, abans de l’inici de l’etapa. Malgrat això, l’equip i ell mateix van ser valents i van posar a prova la força de Jonas Vingegaard en una etapa força curta i que va ser molt ràpida, però el líder de la general va respondre molt bé i malgrat que va perdre quatre segons per la bonificació en la meta va fer un pas més cap a la victòria final a París.

L’etapa va començar amb molt de ritme, una alta velocitat i molts intents d’escapada, però el pilot no els va permetre. Malgrat que l’inici era pla cap escapada va aconseguir una diferència gran i es va arribar a la primera dificultat del dia, el col d’Aspin, amb un petit grup d’escapats que només tenien trenta segons de marge respecte del pilot. Tot feia preveure que els favorits a la general volien traslladar la seva lluita a l’etapa i així va ser. En la lluita per la tercera plaça del podi el gal·lès Geraint Thomas (Ineos) va finalitzar en la quarta posició de l’etapa i es va consolidar en el tercer lloc de la general, perquè va guanyar gairebé un minut i mig al quart de la general, el colombià Nairo Quintana (Arkea).

Arribada a Hautacam

La lluita per la general continuarà en l’etapa d’avui entre Lorda i l’alt d’Hautacam, de 143,2 km. Hi haurà un port de primera categoria, el coll de Spandelles, i dos de fora de categoria, el coll d’Aubisca i l’arribada a Hautacam.

ELS PROTAGONISTES

Vigilar Pogacar requereix molta energia, però és necessari, pot atacar on menys t’ho esperes
Jonas Vingegaard
No hem pogut fer més, demà [per avui] tenim una altra oportunitat, però ara vull gaudir de la victòria
Tadej Pogacar
Etapa 17 (129,7 km)
1r T. Pogacar (UAE) 3h25:51
2n J. Vingegaard (Jumbo) m.t.
3r B. Mcnulty (UAE) a 0:32
4t G. Thomas (Ineos) a 2:07
5è A. Lutsenko (Astana) a 2:34
6è R. Bardet (DSM) a 2:38
7è D. Gaudu (Groupama) a 3:27
8è A. Vlasov (Bora) a 3:32
9è L.Meintjes (Intermarché) m.t.
10è N. Quintana (Arkea) m.t.
General (2.856 km)
1r J. Vingegaard (Jumbo) 67h53:54
2n T. Pogacar (UAE) a 2:18
3r G. Thomas (Ineos) a 4:56
4t N. Quintana (Arkeo) a 7:53
5è D. Gaudu (Groupama) a 7:57
6è R. Bardet (DSM) a 9:21
7è L. Meintjes (Intermarché) a 9:24
8è A. Vlasov (Bora) a 9:56
9è A Yates (Ineos) a 14:33
10è E. Mas (Movistar) a 16:35
Muntanya
1r S. Geschke (Cofidis) 64 punts
2n J. Vingegaard (Jumbo) 52
3r T. Pogacar (UAE) 46
Regularitat
1r W. van Aert (Jumbo) 416 punts
2n T. Pogacar (UAE) 202
3r J. Philipsen (Alpecin) 196
Joves
1r T. Pogacar (UAE) 67h56:12
2n T. Pidcock (Ineos) a 30:05
3t B. Mcnulty (UAE) a 58:21
Equips
1r Ineos-Grenadiers 203h51:41
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)