Tennis

Tennis

Geni sense rànquing

Un any de lesions aparten Roger Federer de la classificació mundial després de 25 anys

De moment té previst jugar la Rod Laver i a Basilea

Hi apareixia des del 1997 i no ha jugat des que va caure en els quarts de final de Wimbledon el 2021

Quan posem al Google i a qualsevol altre cercador el nom d’un tennista i ATP, ens apareix, entre altres informacions, el seu rànquing actual en la plana oficial, on també trobem la seva biografia, els títols, els partits, etcètera. El mateix passa amb les dones i la WTA. Des de fa pocs dies, si fem l’operació amb el nom de Roger Federer, vencedor de 20 tornejos de Grand Slam i per a molts el millor jugador de tots els temps per la seva qualitat tècnica i també per l’estètica de les seves accions, veurem, i fa mal als ulls, que no té rànquing, una situació inversemblant. De fet, Federer va accedir per primer cop a la llista ATP el 22 de setembre del 1997, situat en la posició 803a. La causa és que fa més d’un any que no juga per les lesions –es va operar el genoll dret per tercer cop l’agost del 2021–, concretament des que va perdre els quarts de final de Wimbledon 2021 contra el polonès Hubert Hurkacz. Ara que ja té 40 anys, que Nadal i Djokovic estan en una altra dimensió i ja l’han avançat en nombre de títols de grans eslams, res fa pensar que el suís tingui molta motivació per seguir endavant. De fet, en una entrevista recent va insinuar la seva possible retirada argumentant que quan no es pot ser competitiu més val deixar-ho córrer. Tot i amb això, continua vigent la data de la seva reaparició, al setembre, en la Rod Laver, competició que ell mateix promou. A l’octubre té previst jugar l’ATP 500 de Basilea –suspès el 2020 i el 2021–, el torneig de la seva ciutat natal, que ha guanyat deu cops en quinze finals.

Federer és el segon de la història amb més setmanes al capdavant del rànquing ATP, amb 310, només superat pel recent campió de Wimbledon, Novak Djokovic (373). El tercer és el nord-americà Pete Sampras (286). Altres avals numèrics del suís són els seus 103 títols i 54 finals o el balanç estratosfèric de 1.251 victòries i 275 derrotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)