Futbol sala

El TCE diu que no es pot impedir a un jugador o equip participar en competicions de federacions diferents

El president de la FCFS Dani Vives afirma: “Es posa fi a una injustícia i una cacicada que ens ha impedit créixer amb normalitat”

El president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Dani Vives, ha expressat durant el dia d’avui la seva satisfacció davant la resolució del Tribunal Català de l’Esport (TCE), segons la qual un jugador o un equip tenen total llibertat per participar en competicions de federacions diferents, posant fi a una situació d’abús de poder que exercia la Federació Catalana de Futbol mitjançant una normativa que Vives ha catalogat com “una cacicada que ens ha impedit durant anys el nostre normal creixement”.

Aquesta problemàtica va sorgir fa anys arran de la decisió presa per la FCF d’incloure en els seus estatuts una normativa segons la qual s’impedia als clubs i als jugadors participar en competicions de les dues federacions, sota amenaça d’una sanció econòmica de fins a 1.800 euros. Segons Vives, aquesta norma provocava que: “molts clubs i jugadors desestimessin la possibilitat de jugar a la FCFS, i això suposava un fre molt important per al creixement de la nostra federació” i afageix “atemptava molt seriosament contra la llibertat dels esportistes i dels clubs”.

Aquesta situació es va començar a canviar aquesta temporada arran d’un partit entre l’Arrahona de Sabadell i el Vacarisses. L’Arrahona va guanyar, però el Vacarisses, emparant-se en aquesta normativa, va impugnar el resultat en haver-hi un jugador de l’Arrahona que també tenia fitxa amb la FCFS. El Comitè de Competició de la FCF va atendre la seva demanda i va donar per perdut el partit a l’Arrahona i els va sancionar amb una multa de 1.800 euros. L’Arrahona va recórrer la decisió, però es va desestimar el seu recurs. Davant d’això, van presentar un nou recurs davant una instància superior, el Tribunal Català de l’Esport, que ara ha atès la seva demanda en tots els termes, fallant contra la resolució del Comitè d’Apel·lació de la FCF, anul·lant-la i deixant-la sense efecte.

La resolució del TCE entén que una normativa, no pot “restringir la lliure pràctica esportiva dels seus associats més enllà del llindar que li correspon”. La sentència també diu que “no és admissible en dret una extensió d’aquesta potestat jurisdiccional superant els límits conceptuals de la Llei de l’esport, que portaria a situacions contràries al sentit comú”.

Tot plegat, Dani Vives considera que “es posa fi a una situació d’abús de poder segons la qual, sota amenaça de sanció, es limitava la llibertat dels jugadors i dels clubs de futbol sala”. “Això facilitarà l’arribada de nous jugadors i clubs a la nostra federació, permetent així el normal creixement de la FCFS, amb la consegüent pujada de nivell de la Selecció Catalana, que es pot veure beneficiada per l’arribada de jugadors que fins ara no competien amb nosaltres per por a ser sancionats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)