Ciclisme

Van Vleuten no té rivals al Tour

Ciclisme. Annemiek van Vleuten s’endú el Tour de França amb exhibició a La Super Planche des Belles Filles, la segona en dos dies

Annemiek van Vleuten (Movistar) és la primera vencedora del Tour de França femení, que es tancava a La Super Planche des Belles Filles –va començar a París el diumenge abans– després de vuit etapes i 1.033,6 km. La neerlandesa (1982) ja va guanyar el Giro aquest 2022 –abans ho havia fet el 2018 i el 2019– i en aquesta cita, i després de no haver estat al cent per cent els primers dies, s’exhibia en la muntanya amb la victòria en solitari dissabte que la deixava amb el mallot groc i 3:26 sobre la seva compatriota Demi Vollering (SD Worx), segona també ahir, a mig minut, segona en la general i millor de la muntanya.

L’etapa d’ahir, de 123,3 km, tenia un port de 2a i dos de 1a: Ballon d’Alsace (a 38,8) i el final en el mateix lloc on Tadej Pogacar va guanyar amb el mallot groc la setena etapa del Tour el dia 8. Van Vleuten va tenir un problema mecànic en el descens del primer port quan el grup d’escapades duia un minut de marge respecte al pilot, que accelerava el ritme afrontant el segon port. La mallot groc no tenia temps de canviar de bici i recuperar-ne una de la seva configuració –la que duia, d’una companya, li anava petita.

Van Vleuten agafava la bici commemorativa, la groga, i uns minuts després recuperava la seva un cop l’havien pogut reparar en el segon port, i a 5,4 quilòmetres del final ja estava sola al davant per afrontar el desenllaç en solitari. La polonesa Katarzyna Niewiadoma (Canyon) és la tercera de la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)