Tennis

Alexander Zverev anuncia que pateix diabetis des dels quatre anys

L’alemany ha anunciat la creació d’una fundació per lluitar contra la malaltia: “Em sento prou còmode i confiat per fer pública aquesta iniciativa”

El tennista alemany número 2 del món, Alexander Zverev, ha anunciat aquest dissabte que pateix diabetis de tipus 1 des dels quatre anys. “Quan era petit no hi pensava gaire, després cada vegada més. Vull demostrar que es pot arribar molt lluny amb aquesta malaltia. Ara, molts anys després i també amb els èxits recollits a la meva esquena, em sento prou còmode i confiat per fer pública aquesta iniciativa”, ha explicat Zverev, que arran d’aquest anunci ha decidit crear una associació per lluitar contra la malaltia.

Amb aquesta iniciativa, a més de proporcionar medicaments per poder conviure amb la malaltia, també es finançaran projectes per als infants i joves afectats. “Estic en la situació privilegiada de viure una vida que sempre vaig voler viure. Sempre vaig voler jugar al tennis, viatjar a tornejos per tot el món i ser un dels millors tennistes del món”. “Que ho hagi aconseguit és principalment gràcies als meus pares i al meu germà, que sempre m’han donat suport de forma incondicional i ho continuen fent”, ha confessat.

El tipus 1 de diabetis, com en el cas de Zverev, encara no és curable, per la qual cosa els afectats s’han d’injectar insulina la resta de la vida i conviure amb la malaltia. El tennista va explicar que era perfectament conscient que no tots els nens són tan afortunats i “per això és molt important per a mi tornar alguna cosa i ajudar altres malalts al seu camí”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)