Vela

L’Estrella Damm acaba tercer la 40a copa del Rei

La 40a copa del Rei Mapfre que s’ha disputat a Palma de Mallorca ha arribat al final i l’Estrella Damm Sailing Team (RCMT Punta Umbría) de l’armador Nacho Montes i patronejat per l’olímpic Luis Martínez Doreste, ha finalitzat en la tercera posició de la classe BMW ORC 1, tornant de nou al podi després de les victòries aconseguides el 2018 i 2019. El campió ha estat el Xarxa Bandit alemany i segon ha quedat el From Now On argentí.

Després d’una setmana intensa de regates, fins a l’última mànega no s’ha decidit quins vaixells ocuparien el podi a la classe reina. Si bé el Red Bandit, el campió, partia amb un avantatge de sis punts a l’última jornada, tres vaixells es disputarien les dues places restants. L’Estrella Damm partia quart però, abans d’iniciar la jornada, la tripulació estava convençuda que podrien assaltar el podi, com va acabar succeint, i va acabar tercers.

Una sola mànega per jugar-s’ho tot a la jornada final entre l’HM Hospitales, el From Now On i l’Estrella Damm. El vaixell patronejat per Luis Martínez Doreste ho estava brodant i quan semblava que podia tenir el segon lloc a la mà, a l’última popa va trencar l’spi i va perdre 40 segons preciosos, fet que va aprofitar el From Now On per superar-lo en la línia per tan només tres segons. La victòria en aquesta última prova era per a l’Aifos de Felip VI, cinquè en la general. La jornada es va iniciar novament amb una hora de retard a causa d’un ajornament a terra, motivat per la poca intensitat del vent. Passades les dues del migdia, les condicions es van estabilitzar amb un vent del sud-oest que va arribar als 14-15 nusos, per tancar la jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)