Vela

L’Alinghi, doble campió de la copa d’Amèrica, s’entrenarà a Barcelona

L’Alinghi Red Bull Racing Team suís, guanyador de la copa d’Amèrica el 2003 (Auckland) i 2007 (València), i un dels quatre desafiadors de la 37a Copa d’Amèrica que es disputarà a Barcelona el 2024, començarà a entrenar en aigües de la ciutat catalana, possiblement a partir del 15 d’agost.

L’estricte protocol de la 37a edició contempla que els nous equips desafiadors, l’’Alinghi Red Bull Racing’ s’ha considerat com a tal, podien disposar d’una ’finestra’ d’entrenament a Barcelona del 17 de juny al 17 de setembre.

A aquest efecte l’equip suís va adquirir el passat mes de març l’AC75 de primera generació ’T’Aihe’(el Dofí) i des de llavors l’equip ja va començar a preparar aquesta cita a Barcelona.

La reducció de 900 a 1.000 kg en el pes total del vaixell amb el nombre de tripulants passant d’11 a 8 i l’augment de la longitud dels ’foils’(alerons) en uns 50 cm. representa que els AC75 de segona generació seran diferents als de la passada edició.

Tot apunta a què l’Alinghi Red Bull Racing’ optarà també per la potència dels ’cyclors’ (l’energia es produeix amb les cames i no amb els braços), ja que s’han contractat a alguns dels ciclistes i remers suïssos més destacats després d’un procés exhaustiu de selecció. El ’T’Aihe’ va ser el primer monocasc AC75 amb foils botat el 6 de setembre del 2019 per la 36a Copa Amèrica del 2021 a Auckland (Nova Zelanda), però no competiria ja en la Copa Prada (torneig de desafiadors) i en la final de la Copa Amèrica 2021.

Tot s’ha accelerat aquesta matinada quan en un tuit pel propi Alinghi Red Bull Racing, ha informat que està gairebé llest per posar a l’aigua l’AC75 ex-T’Aihe.

Si se segueix el procés habitual, el vaixell passarà per un període de prova de control de ’foils’ (alerons), després se li col·locarà el masteler i farà algunes proves de navegació prèvies.

El treball dels tècnics de l’Alinghi Red Bull Racing’ a Barcelona s’ha realitzat en les instal·lacions de Barcelona Nautic Center al Moll de Llevant del Port Vell de la ciutat, al costat de Marina Vetlla.

S’estipula que la data d’inici dels entrenaments serà el 15 d’agost proper (dilluns) per aprofitar els 17 dies disponibles, ja que l’Alinghi Red Bull Racing ha de competir en el circuit dels TF35 (catamarans amb foils de 10,85 metres d’eslora) i del 8 a l’11 de setembre a Malcesine (Itàlia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)