Ciclisme

Indignació perquè Catalunya competeix en igualtat de condicions amb Espanya

El campionat del mon de Bike Trial, amb 80 participants, s’acaba avui a Reinosa

El cam­pi­o­nat del mon de Bike Trial que s’ha fet a Rei­nosa des de dime­cres ha sorprès les agru­pa­ci­ons de Ciu­da­da­nos i Vox, que no tenen repre­sen­tació en el govern muni­ci­pal, perquè cata­lu­nya hi par­ti­cipa amb les matei­xes con­di­ci­ons que espa­nya i, per tant, en la cerimònia inau­gu­ral van sonar els dos hom­nes. Els par­tits volen dur la polèmica al Par­la­ment de Cantàbria un cop passi el parèntesi d’estiu. L’Ajun­ta­ment acusa els par­tits d’ins­tru­men­ta­lit­zar un esde­ve­ni­ment espor­tiu en el què cap dels dos par­tits hi tenia cap repre­sen­tant quan van sonar els him­nes.

La cita compta amb 80 par­ti­ci­pants de set dele­ga­ci­ons: Por­tu­gal, Itàlia, França, el Regne Unit, la República Txeca, cata­lu­nya i Espa­nya. Félix Álva­rez (Ciu­da­da­nos) i Mario Gil (Vox) son els ins­ti­ga­dors de la polèmica, que dema­na­ven la reti­rada de l’equip català.

Ante­ce­dents

La Bike Trial Inter­na­ti­o­nal Union es qui orga­nitza la prova, té seu a la República Txeca i és una orga­nit­zació sense ànim de lucre i que es declara apolítica. De fet, aquesta dis­ci­plina no depèn ni de la UCI ni de les fede­ra­ci­ons cata­lana o espa­nyola. L’esport va néixer el 1980 a Cata­lu­nya imi­tant el que feien les motos de trial, però amb una bici. Gemma i Mireia Abant n’han estat les grans domi­na­do­res durant dècades. El 2017 el mun­dial es va fer a Pujalt i, el 2019 a Kra­molín (República Txeca), Cata­lu­nya era segona dar­rera els amfi­tri­ons, amb Letònia ter­cera i Espa­nya quarta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.