Atletisme

Raquel González guanya la plata en els 35 km marxa de l’europeu

La mataronina ha completat la prova en 2h49:10 i només ha cedit davant la grega Antigoni Ntrismpioti (2h47:00). La molletenca Mar Juárez, setena amb 2h55:27, ha completat l’èxit de la marxa catalana

La mataronina Raquel González ha assolit el subcampionat d’Europa de 35 km marxa, el millor èxit de la seva carrera, i ha segellat la tercera medalla de la delegació catalana a Munic després de les dues per equips en marató. González, que havia estat cinquena fa poques setmanes al mundial d’Oregon, ha complert la distància en 2h49:10 i només ha cedit davant de la grega Antigoni Ntrismpioti (2h47:00), que també la va precedir a Eugene. La molletenca Mar Juárez ha completat l’èxit de la marxa catalana amb el setè lloc (2h55:27) en una prova que ha anat de menys a més.

A l’estela dels marxadors masculins –han pres la sortida plegats–, l’hongaresa Viktoria Madarasc ha pres el lideratge tot just començar la prova i ha iniciat l’aventura en solitari fins poc després del quilòmetre 17, quan ha estat neutralitzada per les dues competidores més qualificades, Ntrismpioti i González. A l’equador de la prova, les places del podi ja estaven força definides, ja que la quarta classificada, la polonesa Olga Niedzialek, ja transitava amb gairebé un minut de desavantatge. A partir d’aquí, la cursa s’ha convertit en un duel a dues bandes, entre l’helena i la catalana, ja que la marxadora magiar ha començat a cedir terreny. Ntrismpioti era l’encarregada de marcar el ritme, i González la controlava de ben a prop. En algun moment, la grega ha semblat recriminar-li la seva actitud, constatant que no li fes cap relleu. En tot cas, les dues atletes han marxat en paral·lel fins al quilòmetre 24, en què la quarta classificada d’Eugene ha incrementat el ritme i la mataronina ha passat un petit sotrac. Tot i que la possibilitat de victòria s’ha anat esmunyint, la marxadora del Barça no ha defallit i ha anat incrementat la renda respecte a la tercera classificada. La prova se li ha fet llarga i tot i que en el tram final ha abaixat considerablement el ritme ha pogut conservar el segon lloc amb suficiència i rubricar una temporada per emmarcar.

Títol per a Miguel Ángel López

En la prova masculina, el títol ha estat per al murcià Miguel Ángel López, que s’ha escapat en el quilòmetre 6 i, amb un ritme molt regular a poc més de 4 minuts, ha sabut rubricar la seva escapada fins arribar vencedor en 2h26:49. L’alemany Christopher Linke (2h29:30) ha acabat segon i l’italià Matteo Giupponi (2h30:34), tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)