Ciclisme

Jesús Herrada, el més ràpid de la fuga en la Vuelta

Jesús Herrada (Cofidis) és el guanyador de la setena etapa de la Vuelta, de 190 km de Camargo a Cistierna, amb el Port de San Glorio (1a amb 22,4 km i 5,5% de desnivell mitjà) coronat a 64,2 quilòmetres i la bonificació del dia a l’esprint especial, a 22. El corredor de Conca era el més ràpid dels cinc escapats, que es disputaven el triomf en el desenllaç. Samuele Battistella (Astana), Fred Wright (Bahrain), Harry Sweeny (Lotto) i Jimmy Janssens (Alpecin) també formaven l’escapada del dia després de diversos intents fallits per part d’altres corredors, al quilòmetre 7. El coixí superava els 3 minuts al 40, 4 al 50. La diferència al peu de port era 3:30 i Goldstein cedia a 8 per coronar, després que Chris Froome tampoc aguantés el ritme del pilot.

Herrada era el primer en superar el port i el coixí un cop acabat el descens s’estabilitzava en els dos minuts i mig, amb Sam Bennett despenjat primer i entrant en el grup després, fet que marcava la tasca dels equips amb aspiracions al triomf d’etapa. Primer amb el Trek treballant per enfonsar la fuga amb l’irlandès patint, i després aixecant el peu quan els Bora l’ajudaven a reenganxar-se.

El pols entre la fuga i tot els equips dels velocistes –Arkéa i BikeExchange–, a més de 50 km/h, feia que la diferència encara no baixés del minut a 10 quilòmetres. Bora s’hi havia implicat però la col·laboració al davant era fructífera i el coixí era de 45 segons a 3 quilòmetres de meta i de 40 a 1. Finalment, Bennett encapçalava el pilot a 29 segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció