Esports de muntanya

Kilian Jornet guanya l’Ultra Trail del Mont Blanc

Nou capítol en la llegendària carrera esportiva de Kilian Jornet, amb el triomf en l’Ultra Trail del Mont Blanc (170 km i 10.000 m D +) malgrat ser positiu –i asimptomàtic– en covid-19. És la seva quarta victòria en la prova, després de les que va aconseguir el 2008, el 2009 i el 2011, de la qual n’estableix el nou rècord: 19h49. A més, amb quatre, iguala François d’Haene en número de triomfs.

El cerdà es posava al capdavant de la cursa en la pujada a La Giète, al quilòmetre 138 i després que Jim Walmsley, que aspirava a ser el primer nord-americà en guanyar la cursa per excel·lència al planeta, es quedés sense forces.

Pau Capell, guanyador el 2019 i posseïdor del rècord de la cursa (20h19:07) , era el primer en atacar al quilòmetre 13 i Jornet s’hi agafava de seguida. Els dos catalans, Zach Miller, Jim Walmsley i Germain Grangier formaven el grup capdavanter al quilòmetre 22 mentre que al llarg de la nit Walmsley era qui més corria, arribant a treure 13 minuts a Jornet al quilòmetre 113. Ell i Mathieu Blanchard anaven retallant distàncies mentre Kilian afrontava, ja en solitari, l’últim descens a Chamonix amb 8 minuts de marge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)