Ciclisme

Un pas més cap al triomf final de la Vuelta

Ciclisme. Remco Evenepoel aguanta els atacs i guanya a l’alt del Piornal per davant d’Enric Mas, que consolida el segon lloc

Remco Evenepoel (Quick-Step) va fer un pas molt important cap a la victòria final de la Vuelta després d’imposar-se en la 18a etapa a l’alt del Piornal. El belga va obtenir la seva segona victòria en aquesta edició i va confirmar que és el més fort de la cursa. Evenepoel va saber mantenir la calma durant l’etapa, en què va quedar amb pocs companys d’equip força aviat, i va deixar que agafessin responsabilitats altres equips. En la pujada final a l’alt del Piornal, la segona vegada que es feia, va respondre molt bé als atacs d’Enric Mas (Movistar) i el va superar en els darrers metres per guanyar. El mallorquí va acabar segon, va cedir cinc segons respecte al líder i va consolidar la seva segona plaça a la general.

L’escapada del dia va trigar a formar-se i quan ho va fer la van protagonitzar 42 corredors, que van arribar a tenir més de vuit minuts de marge. Per darrere el portuguès João Almeida (UAE) va atacar des de lluny per intentar millorar la seva posició en la general –sisè– i l’equip Astana, del colombià Miguel Ángel López –cinquè–, va ser el que va agafar el pes de la persecució, amb una mica d’ajuda del Movistar, i va desfer l’escapada i va portar els que lluiten per la general al davant. El vilanoví Marc Soler (UAE), que havia entrat en l’escapada, es va despenjar i va ajudar Almeida durant força quilòmetres.

Caiguda inicial

Quan només s’havien fet vint quilòmetres de l’etapa hi va haver una caiguda de deu corredors i el més afectat va ser l’australià Jay Vine (Alpecin), el líder de la muntanya, que es va fer mal a la mà i va abandonar. El granadí Carlos Rodríguez (Ineos), el quart de la general, i el danès Mads Pedersen (Trek), el mallot verd, també van caure, però van continuar. Carlos Rodríguez va notar el fort cop de la caiguda en la pujada final, va cedir poc més d’un minut i del quart lloc va baixar a la cinquena plaça de la general.

Etapa 18 (192 km)
1r R. Evenepoel (Quick-Step) 4h45:17
2n E. Mas (Movistar) a 0:02
3r R. Gesink (Jumbo) m.t.
4t J. Hindley (Bora) a 0:13
5è T. Arensman (DSM) m.t.
6è T. Pinot (Groupama) m. t.
7è B. O’Connor (AG2R) m.t.
8è J. Ayuso (UAE) m. t.
9è M.Á. López (Astana) m.t.
10è J. Almeida (UAE) m. t.
17è C. Rodríguez (Ineos) a 1:19
53è M. Soler (UAE) a 13:33
87è D. de la Cruz (Astana) a 28:24
100è K. Galván (Kern) a 32:50
General
1r R. Evenepoel (Quick-Step) 69h59:12
2n E. Mas (Movistar) a 2:07
3r J. Ayuso (UAE) a 5:14
4t M.Á. López (Astana) a 5:56
5è C. Rodríguez (Ineos) a 6:49
6è J. Almeida (UAE) a 7:14
7è T. Arensman (DSM) a 8:09
8è B. O’Connor (AG2R) a 9:34
9è R. Urán (Education) a 9:56
10è J. Hindley (Bora) a 12:03
11è L. Meintjes (Intermarché) a 13:53
21è D. de la Cruz (Astana) a 47:41
27è M. Soler (UAE) a 58:44
102è K. Galván (Kern) 3h40:09
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)