Ciclisme

Carapaz guanya a Navacerrada i Evenepoel lliga la Vuelta

Richard Carapaz suma la seva tercera victòria d’etapa en aquesta Vuelta. Triomf en solitari per al campió olímpic després de 181 quilòmetres amb final a Navacerrada (1a) i quatre ports més, dos de 1a i dos de 2a. Remco Evenepoel (Quick-Step) no ha vist perillar en cap moment la seva diferència en la general, amb Enric Mas a 2:07 i llançant un sol atac en el penúltim port després d’un gran desplegament tàctic del Movistar.

A tort i a dret

Marc Soler (UAE) liderava un grup de perseguidors d’una primera escapada de 7 homes, a qui el vilanoví atrapava un cop coronat per primer cop Navacerrada amb 147 quilòmetres encara per recórrer. David de la Cruz i Nibali (Astana) entraven en un nombrós grup, de 20 unitats, en què hi havia Carapaz i Valverde seguint el cap de cursa, que es reduïa a Soler i Robert Stannard (Alpecin) quan el pilot ja havia aixecat el peu.

Gino Mäder i Gregor Mühlberger (Bahrain) i Thibaut Pinot (Groupama) arribaven al davant pujant Navafría (2a). El pilot arribava a dalt 5 minuts més tard amb encara 92,8 km i quan la cursa es dirigia a Canencia (2a) Richard Carapaz (Ineos), Sergio Higuita (Bora) i Alejandro Valverde (Movistar) saltaven des del grup de perseguidors cap al cap de cursa, en el què Stannard amenaçava el mallot de la muntanya de l’equatorià, que coronava primer el tercer port del dia quan els dos grups ja s’havien fusionat en un de sol per ser 26.

L’aproximació a La Morcuera deixava Remco Evenepoel sol en el pilot, que estirava el Movistar amb Alejandro Valverde i Gregor Mühlberger en la fuga, de la qual David de la Cruz es despenjava esperant Miguel Ángel López. Louis Meintjes (Intermarché), onzè a la general, agafava uns metres al davant, a 6 quilòmetres per coronar amb Carapaz (Ineos Grenadiers)i Sergio Higuita (Bora) a roda i el pilot a poc més de 3 minuts, amb el mallot vermell de nou acompanyat d’homes del Quick-Step.

Figa

Carlos Verona feia que Evenepoel es tornés a quedar sol i llavors era el moment d’Enric Mas, que amb el líder a roda s’acabaria obrint. Els favorits contactaven amb Marc Soler i Juan Ayuso s’hi posava a roda seguit d’Evenepoel. Els moviments del vilanoví precipitaven el d’Ayuso, després del qual el líder de la general acabava agafant les regnes del grup mentre Carapaz lligava la muntanya agafant els punts a La Morcuera, a manca de 37,3 km.

Bandera blanca

La baixada de La Morcuera va ser el moment de la rendició de Mas, que cedia el protagonisme a l’UAE i deixava en el desenllaç de l’etapa la única incògnita a aïllar amb els tres del davant amb més de mig minut respecte els perseguidors i un i mig sobre els homes de la general.

Carapaz a 15,5 se n’anava sol puant Cotos (1a), Higuita l’agafava a 15. Miguel Ángel López (Astana) accelerava la marxa en el grup dels favorits i el marge dels dos del davant es reduïa a 40 segons a 10,5 km. Carapaz deixava Higuita a 7 km i coronava Cotos amb 20 segons respecte els homes de la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)