Esports de muntanya

Hilaree Nelson, desapareguda al Manaslu

La reconeguda muntanyenca nord-americana va caure per una esquerda mentre baixava esquiant del vuitè cim més alt del món, al Nepal

Les autoritats nepaleses continuen la recerca de la muntanyenca nord-americana Hilaree Nelson, després de caure mentre feia un descens esquiant amb un company pel Manaslu, la vuitena muntanya més alta del món, situada al Nepal. La coneguda muntanyenca tornava al camp base “després d’una cimera reeixida del Manaslu” amb la seva parella, el també nord-americà Jim Morrison, quan, intentant baixar la muntanya esquiant des de dalt, “va caure”, va explicar a Efe el director de la companyia d’expedicions Shangrila, Jeevan Ghimire.

Segons els informes, Nelson va caure per una esquerda i va desaparèixer, va afegir per la seva banda a Efe un funcionari del Govern nepalès, Bigyan Koirala. Les males condicions meteorològiques de la zona van impedir l’enlairament dels helicòpters en les primeres hores després de l’accident, però avui al matí s’ha pogut reprendre la seva recerca.

Nelson, de 49 anys, va ser la primera dona a arribar al cim de dos vuit mils, l’Everest i el Lhotse, en 24 hores el maig del 2012. El 2018, va tornar a Lhotse, la quarta muntanya més alta del món amb 8.516 metres, per esquiar des del cim. Aquell mateix any va ser nomenada capitana de l’equip d’esportistes de la firma nord-americana The North Face.

Un guia de muntanya perd la vida per una allau

La desaparició de Nelson es va produir el mateix dia que hi va haver una gran allau als camps III i IV del Manaslu en què almenys un guia de muntanya va perdre la vida i 13 xerpes més van resultar ferits. “Quatre guies d’escalada han patit ferides greus”, mentre que “nou més han patit ferides lleus”, ha apuntat Koirala. L’allau es va produir quan els treballadors transportaven mercaderies d’un camp a l’altre. Les autoritats nepaleses van autoritzar des de començament d’any un nombre rècord de 404 permisos per escalar el Manaslu, una de les muntanyes més perilloses no tant per les exigències de l’ascens com pel risc d’allaus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)