Esquí

Així va la pretemporada als esquiadors d'alpí de la federació andorrana

Intensa activitat per a tots els equips en el tram final de la pretemporada

Intensa activitat per a tots els equips d’alpí de la FAE. Candela Moreno a Xile (Foto: FAE).

Els diferents equips d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí estan en plena pretemporada però ja pensant en les primeres curses, algunes ja realitzades en alguns casos, i d’altres a punt de competir. En tot cas, continuen entrenant cada grup a un lloc diferent, intentant optimitzar els recursos de cada lloc d’esquí.

Joan Verdú ha finalitzat la segona setmana a Nova Zelanda i ara, ja en la recta final de la tercera setmana, inicia a Oahu un últim bloc de tres dies per tornar a Andorra la setmana vinent. Durant la seva estada, l’andorrà ha estat alternant dies de càrrega amb dies de descans per assimilar esforços.

Els equips masculins i femenins que es troben a Ushuaia, amb Àxel Esteve, Àlex Rius, Xavier Cornella, Bartumeu Gabriel, Carla Mijaresi Íria Medina continuaran uns dies més a Argentina, fins al pròxim dia 30. Gabriel va tornar fa tres dies en trencar-se el metacarpi del dit índex de la mà, una lesió que el tindrà unes tres setmanes aturat.

Tant el grup masculí com el femení viatjaran a mitjan octubre a la glacera d’Àustria i també ho combinaran amb una nova estada a l’indoor de Peer (Bèlgica).

Pel que fa a Cande Moreno i Jordina Caminal, que es trobaven a Xile, les dues són ja al Principat. Moreno va iniciar el seu viatge de tornada ahir, mentre que Caminal ho va fer el passat dia 23 en tenir molèsties a l’esquena i simplement per precaució. La pròxima estada serà a Zermatt, el 17 d’octubre, sempre que es confirmi la presència de Moreno a la Copa del Món (2 al 6 de novembre).

Pel que fa al grup de l’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE), l’U18 havia de començar uns primers entrenaments de descens a Corralco, però es van cancel·lar. La previsió és fer les curses de les ChileWinterSeries-NC en aquesta estació que s’allargaran fins a l’1 d’octubre, amb descens, supergegant, combinada, gegant i eslàlom. La tornada a Andorra està prevista per al dia 4.

Els U16, per la seva part, tenen pròximament una estada a la glacera de Val Senales. Viatjaran el 7 d’octubre.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)