Tennis

Suspesa provisionalment per dopatge Simona Halep, número 9 mundial

La romanesa, de 31 anys, diu que no ha pres res prohibit i que lluitarà per la veritat

Simona Halep, actual número 9 del rànquing mundial i ex número 1, ha estat suspesa provisionalment per dopatge, després de trobar-se una substància prohibida en una mostra que va facilitar durant l’Open dels Estats Units de l’agost passat. L’Agència Internacional per la Integritat del Tennis (ITIA) ha informat de l’aparició de Roxadustat, un medicament contra l’anèmia que incrementa la producció d’eritropoietina, a l’orina de Simona Halep. L’anàlisi de la mostra B ha donat idèntic resultat.

La romanesa, de 31 anys, “no podrà competir ni assistir a cap torneig de tennis organitzat pels òrgans de govern d’aquest esport, ha indicat l’Agència, que gestiona els controls antidopatge al tennis professional. L’Obert dels Estats Units va ser l’últim torneig jugat per Simona Halep, que va perdre a primera ronda davant la ucraïnesa Daria Snigur per 6-2, 0-6 i 6-4. En la seva carrera ha guanyat 24 títols, entre ells Roland Garros al 2018 i Wimbledon al 2019.

Simona Halep ha assegurat en un comunicat que lluitarà per “la veritat” i que mai no ha pres substàncies prohibides. “Avui comença el partit més dur de la meva vida: lluitar per la veritat. M’han notificat que he donat positiu per una substància anomenada Roxadustat en una quantitat extremadament baixa, cosa que ha suposat el xoc més gran de la meva vida” ha manifestat. També ha informat que lluitarà “fins al final” per demostrar que mai ha pres “sabent” cap substància prohibida alhora que ha declarat tenir “fe” que “tarda o d’hora” la veritat sortirà a la llum. “No es tracta dels títols ni dels diners. Es tracta de l’honor, i de la història d’amor que he desenvolupat amb el joc del tennis durant els darrers 25 anys” ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)