Espanya supera Hongria amb autoritat (15-11)

El parcial del segon quart (6-2) ha estat determinant. El conjunt de Miki Oca en té prou demà amb un empat contra Austràlia per accedir a les semifinals de la lliga mundial com a primera de grup

La selecció espanyola, amb onze jugadores catalanes, ha superat amb autoritat Hongria (15-11) i demà (14.40 h) en té prou amb un empat contra Austràlia per certificar el lideratge de grup i l’accés a la semifinal de la superfinal de la lliga mundial, que es disputa Tenerife. Un parcial de 6-2 en el segon quart, en què l’equip de Miki Oca ha tret profit de les accions de superioritat (5 de 7), ha estat determinant. Bea Ortíz (4) i Anni Espar (3) han estat les màximes golejadores de l’equip estatal.

Després d’un primer quart anivellat (3-2), l’equip espanyol ha posat la directa en el segon. Ha aprofitat tres accions de superioritat, amb gols de Maica García, Anni Espar i Bea Ortíz, per obrir forat i encendre els llums d’alarma a la banqueta rival (6-2). Attila Biro ha demanat temps mort. El conjunt hongarès ha tornat a veure porteria, però no ha pogut evitar la sagnia en defensa, fruit de les nombroses exclusions. El parcial al descans, prou contundent, era de 9-4.

Després de la represa, el conjunt magiar ha donat símptomes de recuperació (10-6), però dues canonades consecutives d’Elena Ruiz han tallat la remuntada i ha permès que l’equip d’Oca arribés a l’últim quart amb sis gols de renda (13-7). Amb el partit sentenciat, Hongria ha maquillat el resultat final amb un parcial de 2-4. El duel ha tingut anècdota final. Paula Leiton ha marcat el quinzè gol espanyol a l’últim segon, amb un espectacular i precís llançament des de la seva pròpia àrea, que ha sorprès a la portera rival després que la pilota toqués el travesser.