Gimnàstica

Joel Plata acaba divuitè en el concurs complet del mundial de Liverpool

Una caiguda en el cavall amb arcs, en la primera rotació de la final, ha provocat que el gimnasta català hagués de remuntar des de la 24a i última posició

El viladecanenc Joel Plata (CG Sant Boi) s’ha hagut de conformar amb la 18a posició (79.598 punts) en la final del concurs complet del mundial de Liverpool. El gimnasta català, que havia estat setè en l’última edició del campionat a Kitakyushu 2021, ha caigut en el cavall amb arcs (11,533), en la primera rotació de la final i ja no ha pogut lluitar per les places de privilegi. En tot cas, Plata no ha defallit i des de l’últim lloc (24è) ha anat remuntant posicions a cada aparell: 13,233 en les anelles; 14,700 en salt, amb la seva millor nota de la final; 12,766 en les paral·leles, on també ha caigut; 13,033 en barra, on ha rebaixat la seva nota de partida per assegurar; i ha acabat amb un gran exercici de terra (14,333), amb la quarta millor puntuació dels finalistes. El gimnasta d’Alcoi Néstor Abad, que havia estat repescat per a la final ha acabat setzè (79,665).

Títol per a Daiki Hashimoto

En la pugna pel títol s’han invertit els papers de Kitakyushu. El japonès Daiki Hashimoto, segon l’any passat, ha assolit l’or (87,198 punts), mentre que el xinès Boheng Zhang, el defensor del títol, s’ha hagut de conformar amb la plata (86,725). Ha completat el podi el també japonès Wataru Tanigawa (85,231). La final ha estat un malson per al britànic Joe Fraser, el vigent campió europeu i vencedor de l’última edició del memorial Blume, que ha encadenat caigudes i no ha pogut passar del 22è lloc (77,098).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)