El CN Mataró apallissa el ZVL 1886 (5-27) i ja és líder de grup

L’equip maresmenc referma la seva candidatura per accedir a la segona fase de la Champions com a primer del grup de Paços de Ferreira

L’Assolim CN Mataró ha arrodonit la seva estrena a la Champions a Paços de Ferreira (Portugal) amb una segona victòria contra el ZVL 1886 (5-27). Amb 6 punts d’una tacada, l’equip maresmenc reforça la seva candidatura per segellar l’accés a la segona fase com a líder de grup. Demà té un partit molt assequible contra les locals del Pacense portuguès (18 h) i diumenge tancarà la fase preliminar contra el Niça (9.30 h).

El ZVL 1886 afrontava el partit com a líder, amb dos victòries en dos partits. I amb la seva posada en escena (1-0 i 2-1) semblava que podria oposar resistència al CN Mataró. Tot ha quedat en una anècdota. El conjunt de Dani Ballart ha ajustat la defensa i amb un efectivitat espectacular ha posat la directa amb un parcial inicial de 2-8. Rita Keszthelyi (3), Sílvia Avegno (2), Vivian Sevenich (1), Anni Espar (1) i Queralt Bertran (1) han tancat un primer quart per emmarcar. A partir d’aquí, el CN Mataró ha continuat en mode piconadora i ha apallissat el seu rival amb parcials de 0-5, 1-6 i 2-8. La contundència del resultat ha permès que Ballart donés minuts de joc a dues joves de 16 anys, la portera Elisabeth Carmona, que ha jugat l’últim quart, i Martina Claveria, que ha contribuït al festival golejador amb dues dianes.

Victòria contra el Vouliagmeni (14-11)

En el partit del migdia, l’Assolim CN Mataró havia certificat una valuosa victòria contra el Vouliagmeni (14-11), un dels rivals més potents del grup A de la fase preliminar, que es disputa a Paços de Ferreira (Portugal). L’equip de Dani Ballart ha marcat el ritme de joc des de l’inici (3-2, 5-4, 3-3 i 3-2), però el conjunt grec, amb Eleni Elliniadi com a principal referent (6 gols), no s’ha donat mai per vençut i ha fet suar les maresmenques fins a l’últim moment. Els gols del CN Mataró se’ls han repartit: Simone Van de Kraats (4), Sílvia Avegno (3), Rita Keszthelyi (2), Cristina Nogué (2), Vivian Sevenich (1), Anni Espar (1) i Clara Cambray (1). L’equip català tindrà aquesta nit (21.30 h) un altre partit contra el ZVL Leiden neerlandès.

El conjunt hel·lè ha inaugurat el marcador gràcies a un desajust defensiu de les maresmenques. El CN Mataró ha replicat en les dues primeres accions de superioritat, en què ha emergit el poderós braç esquerre de Simone van de Kraats. El Vouliagmeni també ha aprofitat la primera exclusió mataronina, amb un gol de Kyriaki Stratidaki des de la boia. Cristina Nogué responia per deixar el parcial dels primers 8 minuts en 3-2. En el segon quart, el conjunt de Dani Ballart ha posat una marxa més. Ha imprès més ritme a les seves accions, i amb un contraatac rubricat per Sílvia Avegno, dos penals executats per Van de Kraats i Keszthelyi, una superioritat culminada per la mateixa jugadora hongaresa, i una acció d’habilitat de Sevenich des de la boia ha obert una escletxa en el resultat (8-4). Abans d’arribar a l’equador, el Vouliagmeni ha agafat oxigen gràcies a un penal i traient profit de l’última acció amb una jugadora de més (8-6).

Després de la represa s’ha repetit el mateix guió. Sòlid en defensa i letal en les transicions, el CN Mataró posava la directa i eixamplava la renda gràcies a l’eficàcia de Van de Kraats i Avegno (11-6). Però l’equip grec, amb un alt percentatge d’encert en les superioritats i un penal, li tornava el parcial de 0-3 i deixava el resultat amb un ajustat 11-9 abans d’entrar en el quart definitiu. Anni Espar, en un contraatac, i Cris Nogué, des de la boia, encarrilaven el triomf, però Elliniadi, un malson per a la defensa catalana, s’entestava en complicar-li la vida a les mataronines. La sentència ha arribat amb el gol de Clara Cambray, en una acció de superioritat en què s’han hagut de fer fins a tres xuts a porteria abans de cantar la victòria final.