Taekwondo

Brillant títol mundial de Daniel Quesada en -74 kg

Taekwondo. El barceloní disputa un gran campionat a Mèxic i en la final supera el brasiler Edival Pontes, el primer favorit del quadre

Daniel Quesada va guanyar el títol mundial en la categoria de -74 kg i va culminar un gran campionat del món amb la medalla d’or a Guadalajara, Mèxic. El barceloní, el tercer cap de sèrie del quadre, va superar en la final el brasiler Edival Pontes –el primer favorit–, per 2-0. La medalla d’or en el mundial de Daniel Quesada és la primera que guanya la selecció espanyola en onze anys. La darrera també va ser per a un català, el figuerenc Joel González, en els -58 kg en el mundial de Gyeongiu, a Corea del Sud l’any 2011. El barceloní Daniel Quesada va guanyar la medalla de bronze en el mundial del 2019 a Manchester (Gran Bretanya) i també va ser tercer en l’europeu del 2021 a Sofia, Bulgària.

Per aconseguir aquest títol Daniel Quesada, de 27 anys, es va imposar en cinc combats. En el seu debut en el mundial va superar per 2-1 el kazakh Nurkanat Kozhakhmet, 30è del quadre, i en els vuitens va derrotar l’australià Leon Sejranovic (14) per 2-0. En els quarts de final es va enfrontar al sisè favorit, Nedzad Husic, de Bòsnia i Hercegovina, i el va guanyar per 2-0. El tercer favorit es va trobar en la semifinal l’actual campió d’Europa, el serbi Stefan Takov, que era el setè favorit del mundial. El barceloní es va imposar en un gran combat per 2-1 i va passar a la gran final.

A l’altra banda del quadre el brasiler Edival Pontes, el primer favorit del mundial, va anar superant eliminatòries fins a la final. En la primera mànega Daniel Quesada es va imposar per 4-2, mentre que la segona va ser més disputada fins que es va avançar amb el 8-4 que li va donar la victòria per 2-0, el títol mundial i la medalla d’or.

SEGONA MEDALLA

Daniel Quesada va guanyar la medalla de bronze en el mundial del 2019
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)