El Mediterrani supera el Plebiscito (12-10) i passa a la segona fase com a segon de grup

El CE Mediterrani ha tancat la fase preliminar de la Champions amb una valuosa victòria contra el Plebiscito Pàdua (12-10), que el permetrà passar a la fase següent com a segona de grup. Amb un triple empat a 9 punts, la diferència de gols ha determinat el primer lloc del Plebiscito, el segon del Medi i el tercer del Ferencvàros. El conjunt de Marian Díaz s’ha sabut refer del parcial inicial (3-4, 3-1, 4-2 i 2-3) per capgirar el resultat amb una sòlida defensa i més efectivitat que el seu rival en les accions de superioritat. Els gols del Medi se’ls han repartit: Venka Bakoc (4), Sarah Lizotte (3), Axelle Crevier (2), Daniela Moreno (1), Clara Espar (1) i Helena Dalmases (1).

El primer quart, amb diverses alternatives, s’ha acabat decantant pel bàndol transalpí (3-4), que ha sabut treure profit de les seves ràpides transicions i ha tingut en Laura Barzon el seu principal referent. Pel conjunt de Sants han marcat Daniela Moreno, Sarah Lizotte i Venca Bakoc. Tot i que el Plebiscito ha eixamplat la renda a l’inici del segon quart (3-5), el Medi ha sabut capgirar el resultat amb tres gols consecutius, dos d’Axelle Crevier i un de Sarah Lizotte, amb un xut creuat en superioritat (6-5).

L’embranzida local ha continuat en els primers minuts del tercer quart. Una acció d’habilitat de Bakoc des de la boia i un gol de Clara Espar en una acció amb una jugadora més consolidaven la iniciativa local (8-5). Els llums d’alarma s’encenien en la banqueta rival. Després de més de 10 minuts sense veure porteria, el Plebiscito reaccionava per retallar diferències (8-7), però Bakoc estava en estat de gràcia i amb dues dianes més en superioritat deixava el resultat en 10-7 abans d’afrontar al quart definitiu. El Medi ha sabut gestionar aquesta renda fins al final. Un penal executat per Lizotte i un contraatac culminat per Helena Dalmases frenaven la reacció italiana per signar el 12-10 final.