Atletisme

Esquerra demana que Barcelona es postuli per organitzar el mundial el 2027 o el 2029

El grup municipal de la capital catalana ho presentarà en el ple de divendres

El grup d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat que la capital catalana es postuli per organitzar el mundial d’atletisme el 2027 o el 2029, per la qual cosa hauria de presentar la seva precandidatura abans de l’1 d’abril de 2023.

Els republicans han anunciat que presentaran en el ple del proper divendres un prec al govern municipal perquè es comprometi a impulsar la candidatura perquè la ciutat es converteixi en la seu d’aquest esdeveniment esportiu internacional. “Per trajectòria esportiva, arrelament de l’atletisme a la ciutat i experiència en la gestió de grans esdeveniments esportius, Barcelona ha de manifestar la seva voluntat d’organitzar aquest mundial”, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la regidora republicana Elisenda Alamany. “Des d’Esquerra hem fet la ronda de contactes necessària, amb els actors determinants, per temptejar si Barcelona pot ser una gran candidata, i estem segurs que pot ser-ho”, ha continuat Alamany, afirmant que el seu grup “no es llançaria a la piscina si veiéssim que no hi ha aigua”.

Alamany ha destacat que l’actual president de World Athletics, Sebastian Coe, ja va assegurar que Barcelona seria “un escenari fantàstic” per allotjar un mundial, i que l’Estadi Olímpic Lluís Companys ja compleix amb els estàndards per ser seu d’aquesta competició.

La idea que la capital catalana organitzi el mundial absolut d’atletisme –el 2012 va ser la seu del júnior– no és nova. Ja ho ha intentat un parell de vegades sense èxit. Aspirava als del 2013, que es van atorgar a Moscou, i més recentment i amb Xavier Trias al capdavant de la candidatura als del 2019, que en una altra decisió molt polèmica es van concedir al millor postor, Doha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)