El Fraikin Granollers s’imposa al Cangas (36-31) i continua enllaçant victòries

L’equip vallesà ha abaixat el llistó en la segona part després d’una primera meitat per emmarcar (19-8)

El Fraikin BM Granollers continua enllaçant victòries i allunyant-se dels seus rivals per la segona posició de la lliga Asobal. El Cangas del Morrazo ha estat l’última víctima de la voracitat de joc vallesana (36-31) en un partit que ha quedat encarrilat al primer temps (19-8). En la segona meitat, l’equip d’Antonio Rama ha baixat el llistó i tot un ensurt final (31-27) s’ha acabat assegurant el quinzè triomf en els últims setze partits. Els gols han estat molt repartits, amb sis d’Esteban Salinas i Antonio García, i cinc de Pol Valera i Adrià Martínez.

La posada en escena ja ha estat vallesana. Les aturades de Rangel Luan i els gols en transició dels jugadors de segona línia, Adrià Martínez, Oriol Rey i Sergi Franco han marcat els primers 9 minuts de joc (6-2). Ignacio Moyano ha demanat temps mort, però el Cangas continuava perdent pilotes i el Granollers castigant-lo amb els contraatacs. La diferència s’eixamplava fins al 9-2. Dos gols de Lucas Aizen han donat aire a l’equip gallec, però l’aparició d’Esteban Salinas impulsava altre cop el conjunt local (13-5). Al Granollers li ponien totes i al Cangas no li sortia res. Les recuperacions d’Oriol Rey, un colós en defensa, i les aturades de Rangel Luan (10 per un 55% encert en la primera part) donaven ales a l’atac granollerí, que tancava un altra primera part per emmarcar amb un parcial de 19-8.

Després de la represa, el Cangas ha entrat millor al partit i de mica en mica ha anat guanyant terreny al seu rival. Dues exclusions consecutives, de Rey (43’) i García (45’), li han facilitat la feina i ha retallat diferències fins al 28-22. Antonio Rama ha demanat temps mort per evitar qualsevol símptoma de relaxament. El Cangas, impulsat per la gran actuació de Gerard Forns sota els pals (15 aturades i 36%), ha continuat persistint i s’apropava fins a un inquietant (31-27). Rangel Luan ha tornat a pista per substituir Marc Guàrdia, que havia entrat al minut 41, el Granollers ha tornat a carburar (36-28) i ja no ha hagut de patir per la victòria. Tot i cert patiment final, Rama ha pogut dosificar els seus jugadors amb vista al decisiu partit de dimarts a la pista de l’Skjern danès (20.45 h), en què es jugarà el lideratge de grup de la lliga europea.