El CN Sabadell signa les taules amb l’Spandau 04

Waterpolo, Champions. L’equip vallesà es refà d’un mal inici (0-3), però no és capaç de donar continuïtat a la remuntada en l’intercanvi de gols final

CN Sabadell 9 Spandau Berlín 9

ASTRALPOOL CN SABADELL:Lorrio; Sanahuja (2), Gil, M. Teclas, Veich, Valera (3), Bertran, Cabanas (1), Averka (3), Banicevic, Bonet, Bustos i X. Teclas.SPANDAU O4 BERLÍN:Baksa; Gbadamassi (1), Prioteasa (1), Cuk (1), Tkac (1), Bozic, Strelezku (2), Marziali (1), Chiru, Kholod (1), Restovic, Shepelev (1) i Vernet.PARCIALS:2-4, 1-0, 3-2 i 3-3.INCIDÈNCIES:Abans de començar el partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Josep Brascó, entrenador del CN Sabadell entre el 1979 i el 1981.

El CN Sabadell va perdre contra l’Spandau 04 de Berlín una gran oportunitat per segellar la primera victòria en un grup de la Champions amb rivals d’enorme potencial. L’equip vallesà va acabar donant per bo l’empat aconseguit contra el conjunt alemany, que en la jornada inicial havia tingut un munt de baixes per culpa de la covid. La visita de l’Spandau semblava un escenari propici per estrenar el caseller de victòries, però la mala posada en escena dels locals (0-3) va suposar haver de fer un esforç extra i va evidenciar que en la fase de grups de la màxima competició europea no hi ha rivals menors.

L’equip vallesà va començar despistat. Les bones intervencions de Baksa sota els pals i alguns desajustos defensius dels locals van propiciar el 0-3 d’entrada. Quim Colet va demanar temps mort per aturar la sagnia. L’equip es va espavilar i va poder tancar el primer quart amb un parcial de 2-4 després dels gols de Fran Valera i Bernat Sanahuja, tots dos en superioritat. Sergi Cabanas, ja en el segon quart, escurçava encara més les diferències després d’un bon xut des de l’arc. Aquest període, però, va estar marcat per les defenses i les bones intervencions tant d’Edu Lorrio com de Baksa en tots dos marcs. De fet, cap més equip va veure porteria en els 6:50 que restaven fins al descans. La remuntada local va prosseguir després de la represa. El CN Sabadell aprofitava les dues primeres accions de superioritat, culminades per Valera i Averka, per prendre la iniciativa per primer cop (5-4). El tècnic de l’Spandau va demanar temps mort i el conjunt germànic va posar fi a la sequera. Va replicar amb dues dianes consecutives, però Valera signava el seu tercer gol per afrontar l’últim quart amb empat a 6. L’intercanvi de cops es va mantenir en els últims 8 minuts. Sanahuja i Averka van aparèixer en el moment decisiu, però l’equip alemany no es donava per vençut i es col·locava amb un inquietant 8-9, encara a 2:36 del final. Averka restablia l’equilibri quan només restava 1:03 i va acabar certificant el definitiu 9-9.