Ciclisme

Remco Evenepoel i Annemiek van Vleuten guanyen el trofeu Bicicleta d’Or 2022

El guanyador del Tour, Jonas Vingegaard, només és quart

El belga Remco Evenepoel i la neerlandesa Annemiek van Vleuten han estat premiats amb el trofeu Bicicleta d’Or com a millors corredors del món en categoria masculina i femenina del 2022. El danès Jonas Vingegaard, guanyador del Tour de França, només ha ocupat el quart lloc, superat pel belga Wout Van Aert i l’eslovè Tadej Pogacar.

Evenepoel, de 22 anys, guanyador de Lieja-Bastoña, Vuelta a Espanya i el campionat mundial era el favorit d’aquest premi que concedeix la publicació Vélo Magazine. Ha rebut 139 punts de jurat, per davant del seu compatriota Wout Van Aert, amb 88 punts i de l’eslovè Tadej Pogacar, amb 84. Jonas Vingegaard ha estat quart amb 80 punts. ocupa la quarta plaça.

A la categoria femenina Annemiek van Vleuten, de 40 anys i guanyadora de Tour, Giro, Vuelta i el mundial, ha estat la millor amb 145 punts, per davant de la belga Lotte Kopecky, amb 69, i la francesa Pauline Ferrand Prevot i la italiana Elisa Longo Borghini, que n’han aconseguit 48.